≫ 

Bio je najveća prevara srpskog fudbala: "Zvezdin Ibrahimović" ima novi klub, ušao je u istoriju kluba, ali opet nije dao gol (VIDEO)

Eli Babalj posle nekoliko meseci pauze, ponovo se vratio fudbalu

  • 5

Crvena zvezda je u svojoj istoriji imala mnogo promašaja kada su u pitanju pojačanja, ali jedno od najvećih bio je Eli Babalj, koji je doveden iz Australije u eri dok je trener kluba bio Robert Prosinečki.

Babalj je tada najavljivan kao "novi Mark Viduka" australijskog fudbala, a zbog konstitucije, kao i porekla sa Balkana (rođen u Sarajevu 1992. godine), navijači su ga prozvali "Zvezdin Ibrahimović".

Ali, Eli se nije naigrao na Marakani, ali ni kasnije u svim klubovima u kojima je igrao. Za šest godina dao je samo jedan gol, iako igra napadača.

Trenutak pre nego što je Babalj postigao jedini gol u dresu Zvezde; Foto: MN Press

Plaćen je tada za Zvezdine uslove ogromnih 350.000 evra, ali je posle 6 meseci vraćen u Australiju. Za Zvezdu je odigrao šest utakmica i dao jedan gol, protiv Smedereva 29. septembra 2012. godine.

Po odlasku sa Marakane karijeru je nastavio u Holandiji, gde ga je kupio AZ Alkmar, ali ga je ovaj klub često slao na pozajmice. Igrao je i u Češkoj, pa čak i u Iniji, da bi na kraju 1. januara ostao bez kluba, nakon neuspešne epizode u ekipi ATK iz Indije.

Ipak, ni tako očajna statistika (koja je uzrokovana i povredama), nije smetala Brizbejn Roaru da ga angažuje pre nekoliko dana.

Babalj je potpisao za 9. tim A lige u Australiji (ukupno ima 10 ekipa), a za vikend je ušao u istoriju kluba kao 150. igrač koji je nastupio za ovaj tim u najvišem rangu australijskog fudbala.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Brisbane Roar FC (@brisbaneroarfc) on

On je meč počeo u startnih 11, ali ponovo nije uspeo da zatrese mrežu. Izašao je iz igre u 66. minutu. Njegov tim je na kraju poražen sa 2:1, a Babalj se nije našao u ozbiljnijoj šansi, iako je imao jedan pokušaj kada nije najbolje zahvatio loptu, što možete videti i u priloženom snimku.

VIDEO: Joveljić kao Pipo Inzagi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    20. mart 2019 | 11:35

    Па то није сметало да и тад будемо доминантни...ето, гол разлика са гробарима била 5:0, колико ми се чини.

  • goran...

    20. mart 2019 | 11:42

    e kad mu ni djokic nije mogao da pomogne,onda je stvarno los da losiji ne moze biti...

  • Vozi Misko

    20. mart 2019 | 13:52

    Pitajte one koji su odradili transfer i strpali procente u svoje dzepove da li misle tako naravno za njih je to najuspesniji transfer

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA