≫ 

Lane u kanalu, odbrana Stojketa i "pretnja" Srbinu Marinu: Ovako su nekad Orlovi držali Nemcima čas, šta da očekujemo danas? (VIDEO)

Lepo je bilo!

  • 6

Fudbaleri Srbije igraće protiv Nemačke prijateljski meč kao gosti, a to je prilika da se podsetimo prethodnog okršaja.

Od samostalnosti, Srbija je odigrala samo dva duela sa Nemcima, izgubila je u prijateljskom meču sa 2:1 još 31. maja 2008, ali je slavila kada je bilo daleko slađe.

Bilo je to 18. juna 2010. na Mundijalu, slavili smo sa 1:0 u grupnoj fazi posle poraza od Gane identičnim rezultatom, a razmere slavlja teško da je iko mogao da izmeri.

Nemci su jedna od najjačih fudbalskih i mundijalskih nacija, a ekipa koja je tada pala golom Milana Jovanovića bila je osnova tima koji je četiri godine kasnije dominantno pokorio Brazil.

Foto: Profimedia/AFP

Miroslav Klose je već u 36. minutu dobio crveni karton i malo nam olakšao posao, a Milan Lane Jovanović je sada već kultni gol dao samo dva minuta kasnije.

Nakon centaršuta Krasića, Žigić je glavom spustio loptu Jovanoviću, Nojer je pao, ali i napadač iz Bajine Bašte, koji je preskočio ogradu i završio u kanalu.

Marin je zamenio Milera Foto: Profimedia/AFP

Mnogima je upravo to kultna i najupečatljivija scena sa ovog Mundijala, a Lane je bio pod takvim adrenalinom da nije ni mario za ovaj pad, nije se na sreću ni povredio, iako baš nije bilo ni plitko.

Srpski deo stadiona Nelson Mendela Bej je tada slavio još Vladimira Stojkovića, koji je ukrotio penal Lukasa Podolskog.

Takođe, zanimljivo je da je i Marko Marin bio adut Nemačke, kao fudbaler srpskog porekla koji nije ni sanjao da će jednog dana zaigrati i za Crvenu zvezdu.

Još na promociji u Zvezdi, Marin se setio treš toka sa Lanetom, koji ga je provocirao još pri ulasku u igru, kako bi ga samo podsetio da je ipak Srbin.

- Neobično je bilo. Znalo se pre da igram protiv Srbije, to je bilo mnogo emotivne za mene, kad vidiš sve naše zastave... Ali to je fudbal. Kada sam ušao na teren, Lane je rekao da usporim samo i da ne igram maksimalno, to je to - uz osmeh se setio Marko Marin.

Milan Jovanović je posle utakmice objasnio i o čemu je razgovarao sa Marinom, kao i da je bio nešto grublji.

- Prvo sam ga pitao sa li je stoprocentni Srbin, a kada sam dobio pozitivan odgovor, odnosno da su mu oba roditelja Srbi, rekao sam da pazi šta radi - objasnio je Milan Jovanović posle meča u Južnoj Africi.

NEMAČKA - SRBIJA 0:1 (0:0)

Strelac: Jovanović u 39. minutu. Žuti kartoni: Klose u 12, Kedira u 22, Lam u 32, Švajnštajger u 73. minutu (Nemačka), Ivanović u 18, Kolarov u 19, Subotić u 57, Vidić u 59. minutu (Srbija).

Stadion: Nelson Mendela Bej. Sudija: Maljenko (Španija).

NEMAČKA: Nojer, Fridrih, Kedira, Švajnštajger, Ozil (od 70. Marin), Podolski, Klose, Miler (od 70. Kakau), Badštuber (od 77. Gomez), Lam, Mertesaker.

SRBIJA: Stojković, Kolarov, Vidić, Ivanović, Stanković, Jovanović (od 79. Lazović), Žigić, Krasić, Ninković (od 70. Kačar), Subotić, Kuzmanović (od 75. Petrović).

Marko Marin otkrio kako je bilo igrati za Nemačku protiv Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA