Dok smo mi nosili ovaj grb na grudima, u SAD su još jurili za bizonima: Brutalna poruka španskog kluba na tužbu Amerikanaca (FOTO)

Valensija u ratu sa američkim izdavačem stripova ''DC Comics''

  • 5
Šišmiš na grbu FK Valensija ima svoju istorijsku pozadinu, a sve je posledica jednog događaja iz 1238. godine. Foto: AP/Tanjug/RonBot

Zanimljiva vest dolazi nam iz Španije - fudbalski klub Valensija dobio je tužbu zbog logoa slepog miša koji klub koristi otkako je osnovan!

I to od strane američkog izdavača stripova ''DC Comics'', iz razloga što grb Valensije podseća na logo Betmena. Otuda je pomenuta američka podnela žalbu Kancelariji Evropske unije za intelektualne svoijine.

Spor se pojavio kada je Valensija povodom stogodišnjice kluba napravila dizajn grba koji je zasmetao Amerima. Međutim, ''DC Comics'' pred sobom ima težak posao, jer je Valesnija osnovana 1919. godine, dok oni grb slepog miša koriste od 1939. godine.

Zanimljivo je i to da je slepi miš simbol regiona Valesnije, Katalonije i Balearskih ostrva još od 13. veka.

Povodom ove tužbe, iz PR službe Valensije oglasili su se jakom porukom:

- Nećemo prestati da koristimo ovaj logo. Kada je Valensija igrala sa ovim grbom na grudima, u SAD su još jurili za bizonima.

Podsetimo i to da je Telegraf 2018. radio temu zašto je šišmiš na grudima Valensije i kako je pre skoro 800 godina sleteo tamo gde nije trebalo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    20. mart 2019 | 16:13

    Dobar odgovor Americkim smradovima.

  • Realno

    20. mart 2019 | 16:31

    Tako je braćo Španci i svaka naša taraba u Srbiji je starija od raspale Amerike....ma Indijanci su institucija za Ameriku.

  • Hulk

    20. mart 2019 | 16:35

    Mislim da i Srbija ima kafane starije od Amerike!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA