≫ 

Vlahović sačuvao Srbiju! Podvig "orlića" sa igračem manje, živi san o Evropskom prvenstvu

Omladinci selektora Nenada Sakića odigrali 2:2 protiv Ukrajine na startu Eltine runde kvalifikacija za plasman na kontinentalni šampionat u Jermeniji

  • 4

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, remizirala je sa vršnjacima iz Ukrajine na turniru u italijanskom Kaldijeru, u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - 2:2!

Dvostruki strelac za tim koji vodi Nenad Sakić bio je napadač Fiorentine Dušan Vlahović, u 45. i 77. minutu iz penala.

Važan je ovo bio bod za naše momke zbog činjenice da je stigao nakon vođstva rivala od 2:0 i isključenja Belića pri rezultatu 2:1.

Uspeli su, ipak, mladi igrači Srbije da izdrže i sa desetoricom na terenu, daju gol, a onda i sačuvaju egal koji će im i te kako značiti za nastavak turnira.

Ukrajina je inače vodila golovima Citašvilija u 23. i Sikana u 36. minutu, nije bilo prijatno na 0:2, ali je Vlahović pokazao svoj raskošni golgeterski potencijal u nastavku, potvrdio reputaciju lidera ove selekcije.

U narednim duelima Srbija se sastaje sa Belgijom (23.mart - 11,30) i tri dana kasnije sa domaćinom turnira, selekcijom Italije (15,00).

Samo prvoplasirana reprezentacija izboriće plasman na Evropsko prvenstvo koje se održava u Jermeniji od 14. do 27.jula ove godine.

Srbija je protiv Ukrajine igrala u formaciji 4-3-3 i sastavu: Gordić - Šehović, Jiličić, Pavlović, Kamenović - Gavrić, Zekanov, Nešković - Stuparević, Vlahović, Bosić. U nastavku meča igrali su još Vidosavljević, Belić, Jakovljević i Tedić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA