≫ 

Muslimani udarili na Suareza zbog uvrede svetog mesta: Gde ćeš sa šortsem u džamiju?

Igrač Arsenala iskritikovan zbog ležerne garderobe u bogomolji

  • 3

Deni Suarez, igrač Barselone na pozajmici u Arsenalu, nalazi se u Kuvajtu u društvu lepše polovine Nadiom Aviles, gde je posetio tamošnju džamiju, ali ne baš u skladu sa pravilima koja nalaže takva vrsta objekta.

Suarez se našao na udaru Muslimana zbog neprikladne odeće u kojoj se ušetao u džamiju, pošto je dobio posebnu dozvolu da kao nemusliman obiđe pomenutu bogomolju.

 
 
 
View this post on Instagram
I will be always behind you!🖤A post shared by Denis Suarez (@denissuarezfernandez) on

Deni, koji se pojavio u šotrsu, prekršio je strogo pravilo ne samo džamije nego i bilo kog drugog verskog objekta.

Na svom Instagram profilu postavio je fotografije iz kuvajtske džamije u koju je ušao u kratkim nogavicama iznad kolena. Jedno od pravila u svim verskim objektima je da kolena ne smeju da se vide, a igrač Arsenala je to pravilo prekršio.

Zbog toga se našao na udaru muslimana širom sveta zbog nepoštovanja njihove vere, smatraju da je oskrnavio sveto mesto.

Na fotografijama koje je postavio ne vidi se da li je prekršio još jedno strogo pravilo džamija, da svi posetioci moraju da se izuju pre ulaska.

Verujemo da je barem to pravilo znao.

"Ovo je džamija i ovo nije mesto za pravjenje selfija, ovo je mesto gde obožavamo Allaha", "Trebalo bi da znaš nešto kada odeš u džamiju, na primer da moraš da pokriješ celu nogu, zbog poštovanja mesta", "Daj malo poštovanja. Nalaziš se u džamiji" , samo su neki od komentara ostavljenih na Suarezove fotografije iz džamije.

Suarezova poseta Velikoj džamiji bila je široko pokrivena na kuvajtskoj televiziji, što je navelo direktora administracije džamije, Al-Roumina, da prokomentariše "kontroverzu o kratkom šorcu".

Al-Roumi nije osudio španskog fudbalera zbog njegovog oblačenja, ali je naglasio da se pravila oblačenja mogu videti pored ulaza u džamiju i dostupni su na arapskom i engleskom jeziku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milance

    22. mart 2019 | 14:08

    Koja glupost..jel treba dečko i da predje u islam da bi ušao unutra?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA