≫ 

Zašto nema prenosa reprezentacije na RTS-u? Javni servis se oglasio zbog TV prava na utakmice Orlova!

Mnogi su navikli na glas Aleksandra Stojanovića kada gledaju Orlove, ali sada će prenose raditi drugi novinari

  • 28

RTS je izgubio pravo na prenose utakmica fudbalske reprezentacije Srbije, koje će ubuduće biti prenošene na Sport klubu i kanalu Nova S. Javni servis je u saopštenju na svom sajtu poručio da je neophodno da se preduzmu mere, kako bi se primenili propisi koji regulišu tržište televizijskih prava i kako bi se poštovao Zakon o elektronskim medijima.

- Samo građani Srbije nisu u mogućnosti da prate mečeve svoje reprezentacije, jer terestrijalna prava nisu ponuđena nijednoj nacionalnoj televiziji, kao što je to regulisano u susednim zemljama. Javni servis Srbije smatra da su gledaoci opravdano nezadovoljni i da je neophodno da se preduzmu mere kako bi se primenili propisi koji regulišu tržišta televizijskih prava.

- Pravo prenosa sportskih događaja koji su na listi najvažnijih događaja od posebnog značaja, prema Zakonu o elektronskim medijima Republike Srbije može da ostvari samo televizija sa nacionalnom pokrivenošću.

- Na listi najvažnijih događaja nalaze se prenosi sportskih događaja poput finalnih mečeva Svetskog prvenstva u odbojci, mečeva fudbalske reprezentacije Srbije u okviru Lige nacija, kvalifikacija i mečeva na Evropskom prvenstvu u fudbalu 2020. godine.

- Uprkos važećim zakonima, građani Srbije na to neće imati pravo i biće uskraćeni za praćenje velikih sportskih događaja.

- Ekskluzivni vlasnik televizijskih prava pomenutih sportskih događaja je preduzeće koje u vlasništvu ima specijalizovane sportske kanale i ne raspolaže nacionalnom frekvencijom - navodi se u saopštenju RTS-a.

VIDEO: Krstajić se kiselo nasmejao na pitanje o Luki Milivojeviću i Marku Grujiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    22. mart 2019 | 16:14

    Kada je utakmice C.Zvezde u ligi šampiona prenosila samo arena sport koju nema više od pola ljudi u Srbiji nešto nisam video da se rts bunio. Da se razumemo isti komentar bi bio i da je Partizan igrao lš.

  • rikimil

    22. mart 2019 | 14:58

    Platite , sta biste hteli ? Sram da vas bude. Sve u plate , je li ? Gledao sam preko nekog Rtl, na nemackom , a placam pretplatu. Takvi kakvi ste prisiljavate nas na SBB.

  • Rocko

    22. mart 2019 | 14:27

    Bitno da se pretplata naplacuje, ostalo je nebitno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA