≫ 

Bežim od kuće ako me ne pustite u Zvezdu! Majka je plakala kad sam išao na Marakanu: Ispovest Marka Dmitrovića!

Golman Eibara i reprezentacije Srbije ispričao Špancima svoj fudbalski put

  • 14

Golman reprezentacije Srbije, Marko Dmitrović, konačno je dobio šansu da pokaže šta zna protiv selekcije Nemačke, pa je čuvar mnreže španskog Eibara odmah zapao za oko Špancima. Španski El Mundo deportivo je uradio intervju sa Dmitrovićem koji je otvorio dušu o svojoj karijeri.

KAO MLAD NAUČIO DA BRINE O SEBI

- Napustio sam kuću kad mi je bilo 15 godina, u potrazi za ostvarenjem snova, a želeći da postanem profesionalni golman. Bio sam dete, daleko od doma, roditelja, što kompletno menja način života. Naučio sam da brinem o sebi, da perem veš, usisavam, jednom rečju da – odrastem - počeo je priču Dmitrović.

Kao tinejdžer je dobio i prvu ozbiljnu ponudu i to do Crvene zvezde:

Foto: Tanjug/AP

OTAC ME PODRŽAVAO, MAJKA SE POTRESLA

- Kad sam u pratnji roditelja otišao da pregovaram sa sportskim direktorom crveno-belih moja majka je sve vreme plakala. I pre toga znao da ću da završim na Marakani. Želeo sam samo za Zvezdu da igram. Kazao sam roditeljima da ću pobeći od kuće ako me ne puste u Zvezdu. Bio je to moj san.

- Otac me je podržao, iako se suočio sa bolnim saznanjem da mu sin napušta porodicu sa 15 godina. Majka se potresla još više, njene reakcije bile su prirodne, želela je da naslednik odrasta uz nju, a ne u nekom drugom gradu“.

U Zvezdi je bio sedam godina, prvo u mlađim kategorijama, a posle za prvi tim, gde nije dobio šansu.

Foto: Marko Jovanović

Taj period pomogao mi je da sazrim kao osoba, jer kad potpišete za veliki klub morate da budete spremni na sve. U međuvremenu su mi roditelji dolazili u posetu, olakšali mi taj prelaz iz male u veliku sredinu.

O MENI SU PRIČALI BAJKE

- O meni su pričali bajke i bio sam srećan, jer sam odlično branio za kadetsku, omladinsku i mladu reprezentaciju Srbije. Ipak, u tom trenutku nisam dočekao debitujem za Crvenu zvezdu i zato sam patio - kaže Dmitrović i dodaja da je rešio da sa 21 godinom ode u inostranstvo

- Bila je to dobra odluka. Ne kažem da su se treneri koji su tad vodili Zvezdu ogrešili o mene, možda nisam bio dovoljno spreman za glavnu scenu – mada, iskreno, mislim da jesam – ali sam gledao ko je sve debitovao pre mene -istakao je Dmitrović.

(Telegraf.rs/mundodeportivo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    22. mart 2019 | 19:55

    Branio si ovu zadnju svaka ti cast!!!!! Citaj mama i placi, rodila si legendu!! Decko razbio si me odbranana sa nemcima...... Izvini ne poznajem te od ranije.....

  • Dragan

    22. mart 2019 | 21:10

    Decko je odradio utakmicu iznad svih ocekivanja. Nek je on nama ziv i zdrav i da nastavi ovako.

  • Putin R.S

    22. mart 2019 | 21:27

    Na svakoj utakmici pokazao si da ti trenutno nema boljeg. Ti si nas i spasao protiv Pancera. Samo tako nastavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA