BBC izabrao: Anri oduvao konkurenciju, Vidić ni blizu najboljem strancu u istoriji Premijer lige!

Publika širom sveta odlučila, francuski napadač je najbolji

  • 6

Bivši igrač Arsenala i najbolji strelac u istoriji tog kluba Tijeri Anri proglašen je najboljim strancem koji je ikada igrao na Ostrvu.

BBC je anketu pokrenuo pre nekoliko dana i najavio da će rezultati biti objavljeni za vikend, a u konkurenciji se našlo 13 stranih igrača među kojima je bio i naš Nemanja Vidić.

Vidić je završio po procentima glasova iza Anrija, Kristijana Ronalda, Erika Kantone, Serhija Aguera, Didijea Drogbe i Petera Šmajhela.

Francuski napadač i bivši Tobdžija je pobedio u glasanju sa neverovatnih 45 odsto glasova! Ronaldo je dobio 14, Kantona 12 posto, a svi ostali ispod deset. Za Vidića su glasala dva procenta ljudi.

Printskrin: 101greatgoals.com

Srbin je u Engleskoj igrao samo u dresu Mančester junajteda od 2006. do 2014. godine i za to vreme odigrao 211 utakmica, sačuvao svoj gol netaknutim u 95 mečeva i postigao je 15 pogodaka što je bilo dovoljno za pet titula prvaka Premijer lige.

Uz to, zajedno sa Kristijanom Ronaldom, "Vida" je postao i šampion Evrope 2008. godine kada je u finalu Mančester junajted savladao Čelsi.

Što se tiče Anrija, on je sa Arsenalom osvojio dve titule u Premijer ligi za 258 odigranih utakmica. Dao je 175 golova i asistirao 74 puta. Evropsku krunu sa Arsenalom nije osvajao, a najbliže je tome bio 2006.

Tobdžije su tada igrale finale protiv Barselone koja je posle preokreta golovima Beletija i Etoa podigla "ušati trofej".

Da podsetimo, Vidić se našao u najužoj konkurenciji od 13 stranih igrača koji su branili, ili brane boje engleskih klubova. U Premijer ligi je do sada igralo ukupno 2016 stranaca. Rezultate ankete i komentare možete pogledati OVDE.

VIDEO - Najoriginalniji tata navijač: "Anestezirao" je ćerkicu telefonom da bi mogao da prati utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Željko

    23. mart 2019 | 16:53

    Anri i jeste najbolji strani igrač u premijer ligi, sa njim u timu arsenal je igrao blizu savršenstva!

  • Zekki

    23. mart 2019 | 18:06

    Neverovatno Vidic ni blizu kakva nepravda!

  • ervin

    23. mart 2019 | 23:24

    Svaka cast za uzi izbor legendi...ALI... Mislim da treba da se gleda cela statistika igraca kao pojedinca. Golovi,mecevi,procenat,da li je vodja,lider,kapiten,sta je osvojio i td. Ronaldo je najbolji kao pojedinac ali je kratko bio u MU i ako je sve osvojio kao dete. Vidic vodja sve osvojio ali stoper. Anri trkac golgeter klasican za koga je ceo tim igrao i nije sve osvojio. Drogba po meni najbolji i najkompletniji. Setite se samo te generacije i tog karaktera. Kakvi golovi,kakvo gradjenje,3 coveka na ledjima je nosio i pred penziju srusio Minhen u Minhenu sam! Mozda i najbolji napadac u Engleskoj ikada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA