≫ 

Krstajić pred Portugalce: Znam prvih 11 koji će istrčati na teren, već smo dali spisak UEFA! (VIDEO)

Međutim, selektor Orlova nije želeo da otkrije imena startnih fudbalera, već je sačuvao to za meč

  • 12

Vreme je i za prvu zvaničnu utakmicu fudbalske reprezentacije Srbije u 2019. godini! I to odmah onu najtežu - protiv Portugalije u gostima, u okviru grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Tom prilikom selektor Orlova Mladen Krstajić održao je konferenciju za medije na stadionu Luž, gde će Srbija istrčati u ponedeljak od 20.45 minuta.

- Gledali smo da ekipu što bolje oporavimo posle utakmice sa Nemačkom. Bila je to veoma zahtevna i teška utakmica. Odradili smo dva odlična treninga, imamo još jedan pred meč. I dalje mislim da je Portugalija favorit broj jedan, bez obzira što su igrali 0:0 sa Ukrajinom. Bili smo na stadionu, gledali smo sve - rekao je Krstajić i dodao:

- Cenimo Portugal, poštujemo ga i ne bojimo se. Iako smo oslabljeni. Veliki broj igrača nije tu, ali ovi momci koji su tu imaju kvalitet i imamo dobru atmosferu i uz kapitena Tadića i Mitrovića koji su se priključili mislim da će biti jedna kvalitetna utakmica. Želimo na EP posle 20 godina.

Naravno, novinare je najviše interesovalo u kom sastavu će Orlovi izaći protiv Portugalije.

Foto: Telegraf.rs

Naravno da znam sastav. Kompletna slika mi je jasna. Dali smo 23 igrača UEFA koji će biti u protokolu i znam kojih 11 će istrčati na teren, pogotovo sada kada su Tadić i Mitrović odradili kompletan trening. Videćete i taktiku i sastav u ponedeljak. Sve o tome više bi bilo previše da pričam - rekao je selektor Srbije.

Govorio je Krstajić i o pritisku koji ima Portugal, a zatim odgovorio na pitanje da li je ukrajinski model recept za dobar rezultat.

- Nas se ne tiče što je Portugal pod pritiskom. Normalno je da budu. Utakmica je mnogo važna i za nas tako da su i jedna i druga ekipa pod pritiskom - rekao je Krstajić i dodao:

- Sigurno da svako ima svoj model. Kako Ukrajina, tako i Srbija. Ne gledamo druge. Znamo prednosti i mane. I njihove i naše. Ali nadam se da ćemo više njihovih naći.

Nastavio je Krstajić da govori o modelu Orlova, barem onom za budućnost.

Foto: Tanjug/AP

- Mi iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i bolje. Onaj model iz Nemačke treba da bude model za budućnost, da se dobre stvari usavrše, a da slabije svedemo na minimum. To bi trebalo da bude naš model za budućnost. Treba da analiziramo protivnika, kao što smo uradili sa Nemcima. Analizirali smo i Portugalce i imamo neke ideje kako da ih ugorzimo. Ali, sve će se videti na utakmici.

O Kristijanu Ronaldu Krstajić nije govorio mnogo.

- Velike zvezde je teško analizirati. Imamo neke naše ideje kako da ga zaustavimo. Suvišno je sve komentarisati o čoveku koji je najbolji na svetu što se tiče fudbala.

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Lisabona - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nusknvp

    24. mart 2019 | 19:21

    Ko je sastavio spisak ? Kokeza i menadzeri

  • Bane

    24. mart 2019 | 18:58

    Svi čuvaju sastave do dva-tri sata pred početak, samo je ovaj pametan pa dan prije šalje spisak. Boze pomozi

  • Novi Sad1

    24. mart 2019 | 22:03

    Ne znas ti nista a ne startnih 11

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA