≫ 

Mađarski gulaš preseo Hrvatima! Vicešampioni sveta šokantno poraženi u Budimpešti (VIDEO)

Neubedljiv start "kockastih" na startu kvalifikacija, junaci naših severnih komšija Salaj i Patkai, kreatori preokreta za istorijsku pobedu

  • 28

Izvukli su se hrvatski fudbaleri sa pobedom protiv Azerbejdžana u Zagrebu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali izabranicima Zlatka Dalića nije bilo spasa u Budimpešti: tamo je Mađarska, i to posle preokreta, savladala vicešampione sveta 2:1 (1:1) u okviru grupe E!

Ranije, Vels je pobedio Slovačku 1:0, a upravo su Velšani, početkom juna, naredni rival sada već poljuljanih "kockastih".

Nije slutilo na neprijatnost po Hrvate na "Groupama Areni" kada je Rebić rutinski pogodio za 0:1 u 13. minutu, međutim sve je kasnije otišlo nizbrdo po senzacionalne finaliste prethodnog Svetskog prvenstva - sunovrat u poraz!

Egal su iskreirali najbolji igrači Mađara, Balaž Džudžak koji je asistirao, i Adam Salaj, strelac gola za 1:1 i poravnanje u 34. minutu koje je ostalo na snazi do poluvremena.

U nastavku, viđena je uspavanka koja je više "legla" Mađarima i njihovim ambicijama, Hrvati su delovali letargično, nimalo ubojito, skoro bez prilike da ugroze gol rivala, a onda je stigla kazna.

Lopta je ubačena iz kornera, Patkai je dobio skok duel sa Leovcem, usput ga i oborio, a onda vrlo spretnim udarcem u karate stilu poslao loptu u mrežu - za potpuni delirijum na tribinama oduševljenih Mađara.

Poslušajte navijačku eksploziju nakon gola za preokret i pobedu.

Mogli su igrači domaćeg tima u 80. minutu da matiraju Hrvate, ponovo je kiksnula odbrana "kockatih", međutim nekako su uspeli da se odbrane i blokiraju pokušaj napadača Mađara sa samo dva metra. Kalinić je u toj situaciji bio spasilac.

Do kraja, jalovo su Hrvati kreirali na polovini Mađarske, bilo je očigledno da su energetski potrošeni i bez ikakve ideje da se dođe do egala, zaista su loše izgledali na današnjoj utakmici Dalićevi izabranici, koji će morati daleko bolje ako misle na Evropsko prvenstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA