≫ 

Jović ili Mitrović, dva zadnja vezna ili dva napadača? Da li je ovo postava s kojom će Srbija napasti Portugalce?

Selektor Krstajić zna tim, ali nije želeo da ga otkrije dan pre meča. Međutim, trenutna sitiuacija i određeni kadrovi sa treninga na Lužu nagoveštavaju ovih 11 u tekstu

  • 32

Jedno je sigurno - ko god da izađe na teren protiv Portugalije u ponedeljak veče (20.45, Nova S) daće svoj poslednji atom snage za povoljan rezultat, ali je jako bitno koga će selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izvesti od prvog minuta protiv Kristijana Ronalda i družine.

Odnosno, bolje pitanje za koju formaciju će se Krstajić odlučiti s obzirom na to da ona nosi i imena reprezentativaca u prvoj postavi. Da li će to možda biti 3-5-2 o kojoj je Telegraf već pisao, kada smo detaljno objasnili koje su njene prednosti, ili ćemo gledati standardnu selektorovu 4-2-3-1, odnosno 4-1-4-1.

Upravo je Ukrajina sa tom 4-1-4-1 uspela u petak da izvuče bod protiv Portugalije (0:0) i upravo je to formacija koju će Krstajić najverovatnije izvesti na Luž. Iako je psole Nemačke nagovestio da bi mogao da krene sa dva napadača - Lukom Jovićem i Aleksandrom Mitrovićem!

Naravno da znam sastav. Kompletna slika mi je jasna. Dali smo 23 igrača UEFA koji će biti u protokolu i znam kojih 11 će istrčati na teren, pogotovo sada kada su Tadić i Mitrović odradili kompletan trening. Videćete i taktiku i sastav u ponedeljak. Sve o tome više bi bilo previše da pričam - jasan je bio Krstajić.

Ipak...

Trening Orlova na Lužu Foto: Mario Maric

Na golu će biti Marko Dmitrović koji je protiv Nemaca činio čuda, dok će ispred njega delovati četvorka koju predvodi Antonio Rukavina. On je desno, dok je levi bek povratnik Filip Mladenović koji je uskočio umesto povređenog Aleksandra Kolarova.

Na toj poziciji u Volfsburgu je igrao debitant Miroslav Bogosavac međutim, Mladenović je neko ko je već igrao važne utakmice za Orlove. Pored njih će sasvim sigurno biti Nikola Milenković, dok bi Uroš Spajić trebalo da mu bude partner.

Ispred njih su mesta koja su rezervisana za Nemanju Maksimovića, vezistu Hetafea koji je protiv Nemačke oduševio predsednika FSS Slavišu Kokezu, i Sergeja Milinkovića Savića koji će po potrebi igrati i nešto ispred.

Spajić i Rukavina zaustavljaju Sanea, iza je Maksimović Foto: Tanjug/AP

Pozicija desnog krila je pozicija za koju se ''bore'' Darko Lazović i Mijat Gaćinović, s tim da je fudbaler Đenove bliži startnoj postavi. Bio je sjajan protiv Nemaca, a dobar je i za eventualnu modifikaciju formacije i vraćanju na onu WBR poziciju.

Levo ćemo gledati Adema Ljajića koji će definitivno pomagati momcima u sredini, dok je mesto polušpica rezervisano za oporavljenog Dušana Tadića koji će poneti i kapitensku traku.

Javnost u Srbiji dosta očekuje od fudbalera Ajaksa koji je nedavno održao čas fudbala Realu, a ta njegova klupska pozicija ''lažne devetke'' mogla bi da bude berićetna i nacionalnom timu.

Krstajić i Tadić na konferenciji Foto: Telegraf.rs

Mada, kako sam Tadić kaže, pozicija je najmanje bitna.

Mislim da pozicija nije bitna. Ako si dobar igrač, onda moraš da odgovoriš svakoj poziciji i da se prilagodiš. Najbitnije je da ekipa ima profit od svega toga - rekao je Tadić.

Ispred Tadića, kao najistureniji, najverovatnije će igrati Mitrović. Bez obzira na to što je Jović u sjajnoj formi i što je nedavno dao gol Nemcima.

Jović daje gol Nemcima Foto: Tanjug/AP

Međutim, postoji i opcija da igraju zajedno. Tu se vraćamo na početak i na formaciju 3-5-2 kojom bi Krstajić mogao da iznenadi Portugalce. Ipak, mnogo je realnije da igra sa više njih u vezi, pošto će Orlovima u ponedeljak veče biti potrebna ozbiljna kilometraža u nogama.

Dakle, startnih 11 Srbije bi trebalo da izgleda ovako: Dmitrović, Rukavina, Milenković, Spajić, Mladenović, Maksimović, Milinković Savić, Ljajić, Tadić, Lazović, Mitrović!

Potencijalni sastav Orlova protiv Portugalije; Foto: Freeimages.com/alfcb, Telegraf

VIDEO - Tadić: Ako si dobar igrač, onda je svejedno gde igraš

(Mario Marić - izveštač Telegrafa iz Lisabona)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA