≫ 

Pet stvari koje su obeležile meč Portugalija - Srbija!

Sada je bitno iskoristiti kiks Portugalaca sa Ukrajinom, i to u direktnom duelu sa timom Andreja Ševčenka!

  • 12

Srbija i Portugalija remizirali su sa 1:1 u kvalifikacijama za EURO 2020. Utisaka ima mnogo, ali smo izdvojili pet osnovnih, u nadi da će one bolje stvari prevagnuti za buduće mečeve.

Od Ronaldove povrede do Krstajićevog dugog čekanja na izmene, dosta je toga pretureno preko glave na startu kvalifikacija.

Nekoliko igrača zaslužilo je ozbiljne pohvale, bilo bi lepo da ovaj start bude podstrek svima da se konačno ode na EURO posle 2000. godine!

Foto: Tanjug/AP

RONALDU MALEROZNA SRBIJA

Kristijano Ronaldo nastavio je lošu tradiciju protiv Srbije, četvrti put protiv naše selekcije nije uspeo da postigne pogodak, a ovaj put je čak zbog povrede morao da izađe u 30. minutu!

Delovao je frustrirano od početka meča, razlog je i kiks protiv Ukrajine sa 0:0, pa je pod pritiskom cela ekipa odigrala malo napetije protiv Orlova, znajući da nema pravo na kiks.

U nekoliko navrata je besneo na sudije i vršio pritisak, jednom je teatralno probao da iznudi penal,  ali se na tome praktično i završilo.

Armando Franca

DMITROVIĆ SUVERENI VLADAR

Marko Dmitrović je predugo čekao na pravu šansu i sa obe ruke je ščepao kako i dolikuje golmanu iz Primere.

Odlično je komandovao igrom defanzivaca, ulivao poverenje saigračima i sa nekoliko vrhunskih intervencija dovodio do ludila ofanzivce Portugalije.

Poznato je da ima neprocenjivo iskustvo iz Eibara, gde mu se dešavalo da upravo protiv Barselone i Reala ima obavezu da bude pod konstantnim udarom 90 minuta, i tada se pokazivao na vrhunskom nivou, pa mu nije bilo teško da to pretoči i na reprezentativne utakmice.

Kod gola Danila nije imao ni mnogo šansi, udarac je bio maestralan i saigrači su mu u tom trenutku već popustili na distanci, iako ih je bilo četvorica oko strelca.

Foto: Twitter.com

TADIĆU, KAPA DOLE!

Dušanu Tadiću možda nedostaju fluidnost i filozofija igre kakvu ima Ajaks, ali se trudi da to nadomesti na svaki mogući način, a nije bilo lako u ovoj konstelaciji snaga, u većem delu meča sa Radonjićem koji je van prave klupske forme na krilu, uz odsečenog Mitrovića koji je još jednom pretrpeo ozbiljne batine.

Nije ni Tadić pošteđen, ali je sve ostalo u njegovom standardnom maniru, kao i kada je na Mundijalu gurnut na krilo, iako je sve izneo kao klasičan plej - ćuti i trpi.

Tako je bilo i kada ga je Pepe brutalno nagazio, na poluvreme je otišao bacivši kopačku u izlivu besa i jedva hodajući, ali je stisnuo zube i odigrao meč do kraja!

Foto: Tanjug/AP

TRKAČKI RITAM EKIPE

Iako su odsustvo Matića i Milivojevića veliki kadrovski udarac, čini se da je Srbija dobila svežinu i veći trkački potencijal na sredini sa Nemanjom Maksimovićem, koji je i protiv Nemačke pokazao da ima štofa za konačno stasavanje u seniorskom pogonu reprezentacije.

Velika je šteta što je rana povreda Mijata Gaćinovića poremetila koncept igre jer je i on bio među igračima koji su brzinom mogli mnogo toga da donesu i u kontrama i kreativnosti, a valja pohvaliti i defanzivnu liniju koja je prvi put igrala zajedno, ali je uspela da odoli svim udarima.

Poznato je koliko neuigrana defanzivna linija ume da bude osetljiva, bilo je mnogo kritičnih padova zbog preterane povučenosti, ali Milenković i Spajić su bili spremni da idu glavom gde mnogi ne bi nogom, dok su Mladenović i Rukavina bili na oprezu po krilima, gde Portugalci i te kako umeju da budu probojni. Nije se štedeo ni Ronaldo, dok je bio na terenu.

Foto: Tanjug AP

IZMENE

Ostaje žal što Srbija možda nije iskoristila bolje izmene, poslednja je viđena tek u 87. minutu, a prilika je bila idealna da se iskoristi odsustvo Ronalda tokom čak 60 minuta utakmice. Šansu su dobili Radonjić i Živković koji su daleko od takmičarskog ritma kakav mogu da imaju, u pojedinim trenucima se činilo da zbog toga imamo i igrača manje, a tek u 86. minutu je Adem Ljajić zamenjen Milinković-Savićem.

Veliki teret izneo je i Aleksandar Mitrović koji je još jednom u borbi sa štoperima, videlo se koliko je istrošen već do 70. minuta, a Luka Jović ostao je bez prilike, iako je odličnu formu potvrdio još protiv Nemaca.

Navijač uleteo na teren posle meča Portugal - Srbija

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pdjoni

    25. mart 2019 | 23:25

    Nije mi jasno sta treba Jovic jos da uradi da bi igrao,mukica cuti i ovaj dunster ga pegla kako hoce,pitanje je dana kada ce mali oterati i selektora i savez u tri pm i otici da pika fucu tamo gde ga cene i postuju.

  • Nije Mitar kriv sto ne zna...bori se, ali je antitalenat.

    25. mart 2019 | 23:41

    Najveci utisak je da nam je sudija poklonio remi i da smo igrali sa igracem manje celu utakmicu. Mitrovic je totalni antitalenat za fudbal i neko ko ne da nije doprinosio, nego je smetao nasim igracima i uzalud trosio lopte upucene ka njemu. Pitam se koliko li daju procenata Krstajicu da ga forsira??? Razumeo bih da nema ko da igra, ali imamo na klupi Jovica koji je prvi strelac Bundes liga i Lige Evrope a igra nam Mitrovic koji je prespor, trapav, nespretan, sa nikakvom tehikom, pregledom igre i shvatanjem fudbala. Steta je jer imamo mnogo talentovanu generaciju, ali nista necemo uraditi jer je opet postavljen pijun od selektora da bi se prodavali menadzerski igraci uz procente.

  • Dex

    25. mart 2019 | 23:39

    Evo sta je obelezilo utakmicu: 1. Krstajiceva tvrdoglavost 2. Krstajicevo neznanje 3. Krstajiceva akredititacija 4. Krstajiceva sreca 5. Krstajiceve debilne izmene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA