≫ 

Stigla prva zvanična ponuda za Luku Jovića, teška 56 miliona evra: Ovo je za Zvezdu najgora opcija!

Bavarci ne žele da im tek tako neko pred nosem otme najboljeg napadača Bundeslige

  • 9
Luka Jović u duelu protiv Bajerna; Foto: Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images

Kako prenosi Mundo Deportivo, Ajntraht je dobio prvu zvaničnu ponudu za Luku Jovića. Naime, za srpskog reprezentativca je na stolu 56 miliona evra, koliko je ponudio Bajern iz Minhena, koji je takođe "zagrizao" za srpskog reprezentativca.

Jović je već neko vreme na meti Bajerna, ali se u poslednje vreme pojavila informacija da je primarna meta Barselone za leto, dok ga takođe žele i Real Madrid i Pari Sen Žermen.

Pošto Bajern čeka ozbiljna rekonstrukcija tima na leto, a za to je spremljen i rekordan budžet od 200 miliona evra, odlučeno je da više od jedne četvrtine tog iznosa ide na obeštećenje za Luku Jovića.

Pitanje je samo da li će Ajntraht prihvatiti ovu ponudu i da li će ona naterati Barselonu, Real, PSŽ i ostale zainteresovane klubove da se uključe u trku i da pošalju zvaničnu ponudu.

Razvoj situacije pratiće se ozbiljno i na Marakani, jer Zvezda ima procenat od transfera od sredstava solidarnosti u iznosu oko 2,5%, ali to ne važi ukoliko Jović pređe u klub iz iste zemlje.

Luka Jović iz perioda dok je igrao za Zvezdu; Foto: crvenazvezdafk.com

Tako bi u slučaju transfera u Barsu, PSŽ ili bilo drugi klub van Nemačke za obeštećenje od oko 60 miliona evra, Zvezda zaradila 1.5 miliona evra, a takođe bi dobila i dodatnih 300.000 evra od transfera iz Benfike u Ajntraht za klauzulu od 12 miliona evra.

U slučaju prelaska u Bajern, Zvezda bi morala da se zadovolji sa 300.000 evra i to samo od Ajntrahtovog otkupa njegovog ugovora od Benfike.

Luka Jović je tokom reprezentativne pauze odigrao za Srbiju meč protiv Nemačke i dao je gol u remiju sa Pancerima (1:1), ali na utakmici protiv Portugalije nije dobio ni minut od Mladena Krstajića.

VIDEO: Zašto je Zvezda morala da proda Luku Jovića za "siću", a danas Real i Barsa nude za njega 60 miliona evra?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dak

    26. mart 2019 | 14:06

    A ne moze da igra za reprezentaciju zbog inata takozvanog selektora.

  • Pera

    26. mart 2019 | 14:50

    56 mil za rezervu koja ne odigra ni minut koja smo mi sila)))

  • Zoran

    26. mart 2019 | 16:03

    Ne igra jer su u Portugaliji bili posmatraci Barse,pa se trazi procenat da bi igrao.Jovicu daj voljno takozvanom selektoru MARIONETI! Jovic kralj!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA