≫ 

Igraćemo napadački fudbal, ali ne donosim čarobni štapić: Savo Milošević predstavljen u Partizanu! (FOTO)

Novi trener crno - belih Savo Milošević predstavljen u klubu

  • 21

Savo Milošević je prihvatio poziv koji mnogi nisu hteli i nisu smeli da preuzmu na sebe u momentu kada se Partizan sunovratio, čemu se ne nazire kraj.

Finansijski, rezultatski i organizaciono podrhtavaju crno-beli, svetlost na kraju tunela se ne nazire, pa je zato mnoge iznenadio potez čelnika kluba da poverenje ukažu apsolutnom početniku u trenerskim vodama.

NIKAD NISAM NI ODLAZIO IZ PARTIZANA

Predstavljanje Miloševića upriličeno je u Humskoj u trofejnoj sali:

- Hvala svim ljudima u klubu na poverenju jer dobiti priliku da se radi u jednom od najvećih klubova na ovim prostorima i u Evropi nije lako. Uvek sam bio uz Partizan i kada sam došao u ovaj klub, nikada iz njega nisam ni odlazio.

Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević

- Jedna stvar je priča o poslu, a drugo je što sam sudbinski vezan za klub i to što sam u prilici da direktno radim za Partizan je čast i privilegija. Osećam se fenomenalno i znam sa čime ću se suočiti i imam energiju da sve to uradim.

- Mogao sam da sačekam jun pa da dođem, ali upravo je dobro ovako da sagledam situaciju i pripremim se za sledeću sezonu - istakao je Milošević i dodao da je ugovor na godinu i po dana, odnosno do kraja sledeće sezone.

Ja sam u životu imao ljude sa kojima se politički nisam slagao, kako u poslu tako i privatno. Ovde nemam neprijatelje istakao Savo Milošević Foto: Milena Đorđević

- Suštinski nikad nisam imao tremu, kad sam bio klinac bila je to bosanska tvrdoglavost, a kasnije sam se ispraksovao.

AKO SAM NAPADAO UPRAVU NEKADA TO JE BILO NA POLITIČKOM PLANU, A NE PRIVATNO

Odluka je iznenađujuća zbog dešavanja na skupštini kada je upravo Milošević napadao aktuelnu upravu:

- Ja sam u životu imao ljude sa kojima se politički nisam slagao u poslu, ali i privatno. Mogu slobodno da kažem da ovde nemam neprijatelje, a to što se ne slažem sa nekim u mišljenju ne znači da nekoga mrzim ili da oni mene mrze.

Pričao sam da nikada ne bih bio trener, ali se to promenilo kada sam počeo da radim u UEFA. Foto: Milena Đorđević

IZ UEFA SU ME UBEDILI DA SE SPREMAM ZA TRENERA

Kad je bio mlađi rekao je da nikada ne bi bio trener, ali je promenio mišljenje.

- To je istina, pričao sam da nikada ne bih bio trener, ali se to promenilo kada sam počeo da radim u UEFA sa stručnjacima na analizi utakmica. Predsednik komisije je Aleks Ferguson i upravo je on, ali i ostali su govorili, da bih trebalo da razmislim da budem trener i to je bila inicijalna kapisla.

- Od pre tri godine sam i ja doneo odluku i upisao sam školu za licencu u FSS. Zato sam se poslednje dve godine pripremao za ovaj posao.

Pripremio sam se na mnogo problema i prepreka. Neke stvari možemo da promenimo brzo, a za neke će trebati vremena. Foto: Milena Đorđević

OPASAN STRUČNI ŠTAB

Da li će ući u posao srcem ili razumom?

- Moj minus je zanatski do posla, priznajem, ali plus je što sam obavljao funkcije gde sam mogao da sagledam drugačiju sliku. Teška je situacija, ne tražim opravdanja ali treba da budemo realni i da sagledamo sliku i shvatimo da neće biti lako. Pripremio sam se na mnogo problema i prepreka. Neke stvari možemo da promenimo brzo, a za neke će trebati vremena.

Saradnici u stručnom štabu su pažljivo birani:

- Milan Đuričić, bio je trener Radničkog, Vojvodine, jedan od najboljih znalaca fudbalske igre na ovim prostorima. Znamo se iz FSS imam poverenje u njega i njegovo iskustvo će mi biti potrebno. Nenad Cvetković jedan od najjačih analitičara na ovim prostorima, sa njim sa radio za UEFU.

Nema odbrambenih i ofanzivnih trenera. Fudbal zahteva jednak pristup svim segmentima. Foto: Milena Đorđević

- Marko Stojanović će biti član stručnog štaba zadužen za fizičku pripremu, radio je pet godina u fudbalskoj reprezentaciji Srbije. On je naučnik, i zato sam razgovarao sa upravom da proširimo priču na sve pogone. Sa njim ćemo dobiti i saradanju sa Sergejom Ostojićem, jednim od najvećih stručnjaka na prostorima.

VIDEO: Savo Milošević o tome zašto je pristao da vodi Partizan

MOJA FILOZOFIJA NEMA VEZE SA POZICIJOM NA KOJOJ SAM IGRAO, JER BI INAČE VODIO PROLETER IZ JOHOVCA

Na pitanje da li je ofanzivni ili defanzivni trener Milošević je rekao:

- Nema odbrambenih i ofanzivnih trenera. Fudbal zahteva jednak pristup svim segmentima. Morate da znate da organizjete ekupu defanzivno i da organizjete kako napada.

- Moja pozicija u timu nema veze sa fudbalskom filozofijom i kada bih razmišljao tako mogao bih da vodim Proleter iz Johovca. Igraćemo napadački fudbal, ali to nije moja filozofija već situacija da se sve ekipe povuku kad igraju sa nama. Kada je to tako, probaćemo da organizjemo igru da iznenadimo rivale.

Sistem igre je samo osnovna postavka na terenu koju vidite na početku, a kasnije se to menja konstantno. Foto: Milena Đorđević

- Sistem igre je samo osnovna postavka na terenu koju vidite na početku , a da se to menja konstantno.

- Probaćemo da izvučemo maksimum iz svakog igrača - kaže Milošević.

IMAM SAMO DEO SLIKE O TIMU, ALI OČIGLEDNO JE DA SU U PSIHOLOŠKOM PROBLEMU

Trenutni kvalitet ekipe Partizana.

- Mogu da pričam samo spolja dok sam gledao sa tribina. To je deo slike koju možete da steknete. Ovaj Partizan je igrao toplo - hladno. Delovalo je dosta dobro na momente, čak i odlično, a sa druge strane nisu se snašli u dosta situacija kod rivala koji imaju manji kvalutet od crno - belih. Činjenica je da su u psihološkom problemu. Moraćemo da donosimo odluke brzo jer nema vremena i pitanje je koliko ćemo moći da ih opteretimo, jer smo treći stručni štab za godinu dana.

Uprava nije tražila rezultate ove sezone, ali se od Partizana očekuje da pobeđuje Foto: Milena Đorđević

- Uprava nije tražila rezultate ove sezone, ali se od Partizana očekuje da pobeđuje. Nemam čarobni štapić, već samo mogu da obećam rad - istakao Milošević.

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić je poželeo Savi dobrodošlicu:

- Savo je došao bez posebnih uslova, a on je neko koga svi dobro znate. Istinska legenda Partizana i želim da ga predstavim kao šefa stručnog štaba i trenera. Došli smo do zaključka da je Savo dao dosta fudbalu i da je zaslužio naše poverenje. Još jednom ponavljam nije tražio dodatne uslove ili neka pitanja i verujemo da će odgovoriti na karakter Partizana - rekao je Vučelić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar SD

    28. mart 2019 | 11:42

    Zar uprava jos nije napustila klub , sta i koga cekaju ?

  • JSD Zagreb

    28. mart 2019 | 11:56

    Evo još jednog poltrona koji je došao na red da ga uprava obrlati, gasite više to zlo od kluba!

  • Tiši

    28. mart 2019 | 12:31

    Pa za koji si pa dolazio ako nemaš čarobni štapić

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA