Otkrivena još jedna tužna istina o padu Emilijana Sale: Pilot je bio daltonista i nije smeo da leti noću!

Klupko istrage se odmotava...

  • 5

Tragično nastradali fudbaler Emilijano Sala, nesuđeno pojačanje Kardifa, poginuo je 21. januara u padu aviona, a sada je otkrivena još jedna velika istina o pilotu "Pajpera".

BBC Vels je otkrio da je pilot Dejvid Ibotson, koji je iz Nanta upravljao letelicom, bio slep za boje, pa mu je zbog toga izričito zabranjeno letenje noću, ali se ipak dogodilo suprotno i završilo se padom u Lamanš.

Ovim povodom, britanska Služba za civilno vazduhoplovstvo rešila je da se ne oglašava do kraja istrage. Za sada se samo naglašava da je "licenca pilota jedna od glavnih tačaka" u aktuelnom ispitivanju kako je došlo do tragedije.

Foto: Tanjug/AP

- Ako osoba ne može da razlikuje boje, onda nikako ne može da bude pilot noću, jer ne može da pravi razliku između zelenih i crvenih svetala, što je ključno za noćne letove - naveo je neimenovani izvor iz avijacije za BBC Vels.

Telo Emilijana Sale je pronađeno, ali ne i posmrtni ostaci pilota Dejvida Ibotsona.

Sala je sahranjen u Argentini, a na večni počinak ispratili su ga brojni prijatelji, saigrači i saborci iz Nanta, kao i predstavnici Kardifa.

Emilijano Sala sahranjen u rodnom gradu u Argentini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA