U Boltonu kao u Vranju: Igrači i stručni štab u štrajku zbog kašnjenja zarada

Vrlo neprijatna situacija po nekadašnjeg premijerligaša, doduše plate stižu, ali sa zakašnjenjem

  • 0

Engleski Bolton prolazi kroz turbulentne momente u poslednje vreme, ekipa je pred eliminacijom u treću ligu, a situaciju nimalo ne popravlja ni to što su igrači i stručni štab stupili u štrajk upozorenja. 

Razlog je kašnjenje plata drugi mesec zaredom što je bio dovoljan razlog da kompletna svlačionica radikalnim metodama pošalje poruku upravi.

Engleski mediji prenose da su članovi stručnog štaba obustavili rad 48 sati pošto im nije legla februarska uplata, te da su se igrači samo solidarisali sa njima, jer ni njima nije isplaćen taj deo novca.

Inače, plate kasne jer je klub trenutno u procesu prodaje novim vlasnicima, međutim još uvek nema konkretnih pomaka u tom pogledu što i te kako remeti redovno servisiranje fudbalera.

Gazda kluba Ken Anderson je u pregovorima o prodaji Boltona bivšem prvom čoveku Votforda Lorensu Basiniju, međutim trenutno mu je daleko najveći problem dug od 1.2 miliona funti prema državi na ime poreza.

Boltonu je 20. marta dat rok od dve nedelje da sanira dug na ime poreza, u suprotnom im preti stečajni postupak.

Ekipa je u nedelju uspela da zabeleži pobedu od 2:1 protiv KPR-a i makar malo se omeri ka sigurnoj zoni od koje je desli pet bodova sedam utakmica pre kraja.

Navijači Boltona su nekoliko puta ove sezone organizovali proteste protiv gazde kluba Andersona koga krive za lošu situaciju u klubu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA