≫ 

Nova lista najvrednijih srpskih fudbalera: Joviću skočila cena, Mitrović u padu, Milinković stagnira!

Fudbaler Lacija Sergej Milinković Savić i dalje je najvredniji srpksi igrač

  • 14

Fudbalska pijaca je krcata igračima koji vrede po 50, 60, 70 miliona, a klubovi se evrima razbacuju za mnoge koji se često ispostave kao promašaji. Kada je reč o Srbima, situacija je nešto drugačija.

Pre godinu i po dana Mančester junajted je postavio rekord kada je Nemanju Matića doveo za 40 miliona evra i to se do danas nije promenilo.

Forma Luke Jovića već godinu dana ide uzlaznom putanjom, a za sada se još ne slute sve mogućnosti koju nekadašnji mladi Zvezdin špic poseduje.

Po podacima sajta Transfermarkt Jovićeva cena je značajno skočila. Ipak, pre tri meseca vredeo je 40 miliona, a sada već 55 miliona evra.

Foto: Guliver/Alex Grimm/Getty images, Wikipedia

Bez dileme najskuplji je spomenuti Milinković-Savić, koji bi čak i kada bi bio prodat po trenutnoj tržišnoj vrednosti višestruko sebe isplatio rimskim nebesko-plavima.

Njegova cena je sa optimističnih 90 miliona početkom juna prošle godine pala na 75 miliona krajem decembra. Na sreću Klaudija Lotita u poslednjih nekoliko nedelja je dao znake da se možda vrati u formu iz prošle sezone kada je bio jedna od glavnih violina Lacija.

Suprotno Sergeju, veliki uzlet je doživeo Luka Jović. Momak iz Bijeljine je i ranije bio i Zvezdin biser i "srpski Falkao", a na kraju se možda ispostavi kao "zlatna koka" Ajntrahta iz Frankfurta.

Skočila cena na 50miliona, Nikola Milenković Foto: Nikola Tomić

On je iz Benfike došao u Nemačku kao pozajmljen igrač, Ajntraht posle druge sezone ima pravo da ga otkupi za 13 miliona, a njegova tržišna vrednost je posle odličnog starta sezone - čitavih 55 miliona evra.

Mitrović je u januaru vredeo 40 miliona, a sada 25. dok je Matić zadržao vrednost na 35miliona, a zapažen je skok Milenkovića na 50 miliona

Pogledajte listu najvrednijih igrača

VIDEO: Izgledalo je kao da je bilo lako, ali...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA