Dan kada je Dejan Stanković prešao igricu: Pre 8 godina Nojer je primio gol sa centra od kapitena Srbije (VIDEO)

Čuvena izletanja Manuela Nojera došla su mu glave pred Dejanom Stankovićem

  • 3

Na današnji dan, pre tačno osam godina, Dejan Stanković postigao je jedan od najlepših golova u istoriji Lige šampiona.

Iako je Inter taj meč izgubio i ispao iz dalje faze Lige šampiona, ovaj duel odigran 5. aprila 2011. godine protiv Šalkea na stadionu ''Đuzepe Meaca'', ostao je upamćen, pre svega, po bravuri srpskog fudbalera.

Meč je tek bio počeo, početni udarac izveli su igrači Šalkea ali i mje brzo kapiten Intera Zaneti oduzeo loptu, koju je vezista Kambijaso poslao duboko na protivničku polovinu svom napadaču Dijegu Militu. Golman gostiju, tada mladi i perspektivni, Manuel Nojer istrčava izvan svog kaznenog, atraktivno glavom interveniše i loptu izbacuje do centra.

Čisto izbacivanje na sigurnu razdaljinu, ali Deki Stanković nije tako mislio. Kapiten srpske reprezentacije video je idealnu loptu koja ide ka njemu i odličan način da kazni prenonšalantnog mladog golmana. Hvata volej sa skoro pola terena i postiže jedan od najlepših golova u istoriji evropskog fudbala. Posle 27 sekundi Inter je vodio 1:0.

Inter je vodio još jednom tokom meča sa 2:1 ali je onda nemačka ekipa ubacila u petu brzinu i za 35 minuta postigla čak četri gola. Meč se na kraju završio 2:5 za Šalke, ali ga svi pamte po fenomenalnom golu Stankovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA