≫ 

Krstajiću je zabranjeno da me zove u reprezentaciju: Vladimir Stojković otkrio zbog čega ga više nema među Orlovima

Još kontroverzi iz tabora navionalnog tima

  • 65

Nekada neprikosnovena "jedinica" srpske reprezentacije Vladimir Stojković nije više u planovima selektora nacionalnog tima, Krstajić ne zove golmana Partizana još od Mundijala iako ovaj, po kvalitetu, i te kako može i dalje da odgovori visokim zahtevima "A" selekcije.

Ni godine mu nisu problem što više nije među najboljima, već, kako kaže - viša sila!

Stojković je o svom reprezentativnom statusu i dešavanjima poslednjih meseci pričao za emisiju "Stadionska groznica" koju uređuje novinar Nebojša Petrović.

Evo i šta mu je rekao na temu nacionalnog tima, čiji je Stojković bio deceniju i po.

- Što se tiče reprezentacije, mislim da je priča sa mnom završena. I da se razumemeo, to nema veze ni sa selektorom, ni sa predsednikom FSS. Znam šta mi je Krstajić rekao u avionu posle utakmice sa Brazilom na SP ("branićeš za Srbiju dokle god budeš mogao da stojiš na nogama") i znam šta Slaviša Kokeza misli o meni. Uostalom, nije mi slučajno uručio ’Zlatnu loptu’, kao prvom golmanu i prvom igraču iz domaće lige koji je imao čast da ponese to laskavo priznanje. Nemam ništa protiv Krstajića, a Kokezu veoma poštujem. Dakle, daleko od toga da neko od njih dvojice neće Stojkovića u reprezentaciji. Sabrao sam dva i dva i shvatio o čemu se radi“.

Stojković interveniše na utakmici Srbija - Brazila na Mundijalu u Rusiji Foto: Tanjug/AP

Ako nisu Krstajić i Kokeza, ko je, nameće se pitanje.

- Viša sila. Jednostavno, Krstajiću je zabranjeno da me poziva u reprezentaciju. Pomirio sam se sa tom odlukom i ne razmišljam više o svojoj reprezentativnoj karijeri. Hvala bogu, imamo dva sjajna golmana. Pored Dmitrovića, tu je i mali Rajković. Krenulo nam je odlično u kvalifikacijama i nema razloga da se bavimo pričom ko nije na spisku. Dugo sam u srpskom fudbalu, znam kako vetar duva i ne zanosim se obećanjima da ću jednog dana ponovo biti na golu reprezentacije.

Ne nada se Stojković ni oproštajnoj utakmici u reprezentaciji...

- Ma kakav oproštaj. Reprezentacija je kao vojska. Kada dođe poziv, dužni ste da se odazovete. I tu ste dok se ne pojavi neko bolji. Na drugima je da odluče kako se rastaje sa nekim ko je branio boje svoje zemlje na tri Svetska prvenstva i golmanom sa najviše nastupa u istoriji YU fudbala

O aktuelnom prvom čuvaru mreže Srbije Dmitroviću, njegovom nasledniku, pričao je biranim rečima.

- Dmitrovic je pre svega predivan momak, a o golmanskim kvalitetima suvišno je trošiti reči. Pokazao je protiv Portugala da Srbija ne mora da brine za svoj gol u narednih nekoliko ciklusa. Branio je samouvereno, plenio autoritetom i unosio sigurnost u redove čitavog tima. Imao je sijaset teških situacija, poput onog šuta Ronalda, ali me je oduševio refleksnom reakcijom kojom je zaustavio zicer Karvalja - pohvalio je svog naslednika.

Mundijal u Rusiji bio je poslednje veliko takmičenje za Stojkovića u dresu Srbije Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kralj

    5. april 2019 | 19:37

    Pa ti si najgori golman u istoriji A selekcije!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    5. april 2019 | 18:19

    Па и до њега дошло да си променио пасош и држављанство. Или опет ђон образ, па ниси?

  • Rea

    5. april 2019 | 18:31

    Ma boli te uvo, vrati pasoš!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA