≫ 

Zbog najvećih bombi misle da su iznad svih: Maradona oštro udario po Amerima, pa zaradio kaznu meksičke federacije

"El Pibe" na sav glas, kao i uvek, u ofanzivi protiv "Jenkija"

  • 4

Bez "dlake na jeziku" bio je Dijego Maradona pred novinarima malo posle meča njegovog Dorados de Sinaloe u meksičkom prvenstvu, sa sportskog terena prebacio se na politički, a to sa sobom povlači i određene koncekvence. 

Legendarni Argentinac je nakon pobede njegovog tima od 3:2, govorio o američkoj hegemoniji u slučaju aktuelne političke situacije u Venecueli.

On je pobedu posvetio predsedniku te latinoameričke zemlje Nikolasu Maduru, usput snažno kritikovao američku politiku.

- Šerifi ovog sveta, ko su ti Jenkiji? Samo zato što imaju najveće bombe na svetu, misle da su iznad svih nas. Ne, nisu! - rekao je Maradona zbog čega se našao na tapetu disciplinaca meksičke fudbalske federacije, koja mu sprema kaznu.

Njega očekuje sankcija po slovu pravila koja podrazumevaju političku neutralnost svih aktera meksičke fudbalske lige u javnim istupima.

Maradaona nije izdržao, u Madura gleda kao oslobodioca i zaštitnika svog naroda, što je nebrojeno puta ponovio, a pamti se i njegova izjava koja najbolje oslikava njegovu privrženost venecuelanskom narodu i njegovom lideru.

- Dok god Maduro izdaje naređenja, ja ću biti vojnik za slobodnu Venecuelu - rekao je 2017. godine jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA