Ni punoletan, a već pun love! Borusijin 14-godišnji vunderkind postao i bukvalno milioner!

Veliki proizvođači sportske opreme sve ranije počinju da se otimaju o sportiste za koje misle da će postati velike zvezde

  • 2

Četrnaestogodišnji Jusufa Mukoko nije izuzetak, on je fudbalski vunderkind, igrač Borusije iz Dortmunda.

Sponzor mu je sada postao Najki, a klinac iz redova "Milionera" je i doslovce postao milioner jer će u predstojećoj deceniji inkasirati minimum po milion evra godišnje.

Naravno, podrazumeva se da će biti bonusa i ostalih stimulacija u zavisnosti od toga kako mu se karijera bude razvijala.

Za sada sve ide perfektno jer je dao 76 golova na 49 utakmica i to u kategorijama do 17 godina. Samo ove sezone je u ligi za juniore bio strelac 36 golova na 21 utakmici. Ima i sedam asistencija.

Borusiji se obavezao do 2022. godine, ali je pitanje hoće li kraj ugovora dočekati u svom matičnom klubu ili će, kako se već piše, kao i Osman Dembele pre toga put Katalonije i Barselone.

VIDEO - Nemanja Radonjić se počastio moćnom tetovažom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa tumbas

    11. april 2019 | 00:19

    kako unistavaju ovu danasnju decu...das mu milon,2,3 do 17,18-te godine I koju on posle motivaciju ima ?? igrao sam profesionalno , pa sa 17,18 sam dobijao par stotina mesecno.Najsrecniji bio kod prvih 100 maraka, pa se ode na sladoled sa drustvom,devojkom...idi .Pa se boris dalje . A ovaj ? zasta da se bori ??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA