≫ 

Fudbalerima Zvezde kasne plate: Terzić održao sastanak sa igračima, čekaju se Arapi da ugase požar!

Crveno-beli uprkos dobroj godini na finansijskom planu, imaju poteškoća sa servisiranjem redovnih obaveza

  • 71

Fudbaleri Crvene zvezde ove sezone su sjajnim igrama u Evropi ulili u klupsku kasu ogroman novac, a uspešnim transferima je cifra stigla do 60 miliona. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da crveno-beli redovno izvršavaju svoje finansijske obaveze, pa je došlo do situacije da se igračima duguju plate, saznaje Telegraf.

Generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzić je održao sastanak sa igračima, posle kojeg ih je pozvao igrače na strpljenje, jer do kraja sezone i maja neće biti uplata na njihove račune.

Iako se u kasu kluba na Marakani slilo 60 miliona evra tokom 2018. godine, čitav novac je faktički odmah potrošen. Stefan Pantović, poslovni direktor kluba, objasnio je i kako je razdeljen novac, od čega je 30% otišlo na otplatu starog duga.

Pojačano investiranje u tim, uslovilo je i to da se prihodi brže potroše, jer su plate igrača veće i mnogi ugovori su pojačani, jer su rukovodstvo i stručni štab želeli da imaju jak tim koji bi na leto ponovo pokušao da napadne Ligu šampiona.

Zvezdan Terzić je održao sastanak sa igračima i zamolio ih za strpljenje do kraja sezone; Foto: Marko Jovanović

I kašnjenje nekih planiranih prihoda poremetilo je finansijsko stanje na Marakani, pošto Al Itihad još nije isplatio ratu za transfer Aleksandra Pešića (rata je 1.5 miliona evra), zbog koje Crvena zvezda razmatra i da se žali FIFA i da potraži novac sudskim putem.

VIDEO: Dule Savić obukao stari dres Zvezde i pozvao Delije na Marakanu

Crvena zvezda u subotu od 19 časova na Marakani igra protiv Radničkog iz Niša derbi utakmicu, od čijeg ishoda možda zavisi i to ko će biti novi šampion. Crveno-beli posle podele bodova imaju četiri boda više od Nišlija, koji su "naoštreni" da slave na Marakani, prema rečima njihovog šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rew

    11. april 2019 | 17:16

    Alooo...kuc,kuc!!! Na sta mislite kada vam neko kaze OFK Beograd!?

  • Linz

    11. april 2019 | 22:31

    Previse ima dugoprstica.

  • nscz

    11. april 2019 | 20:18

    Lepo nas Terza lagao...sve dok nije ponovo izabran kao jedini kandidat,mi se rugamo grobarima a kod nas je jos gora situacija...samo se plasim da nas terza ne sahrani kao Ofk Beograd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA