Liverpul dobija najbogatiji ugovor u istoriji: Od dresova će zaraditi više od 900 miliona evra!

Više od 867 miliona evra je u igri za novi dres Crvenih

  • 0

Prema izveštajima engleskih medija, kompanija Najk i fudbalski klub Liverpul su u podmakloj fazi pregovora o sponzorskom sporazumu. Američki brend bi preuzeo ulogu Nju Balansa (New Balance) na dresovima Redsa od sezone 2020/21.

Aktuelni ugovor Liverpula i Nju Balansa ističe na leto 2020. godine, odnosno sledećeg leta i vredan je 45 miliona evra na godišnjem nivou.

Foto: Tanjug/AP

ESPN navodi da su Redsi blizu dogovora sa Najkom. Vrednost novog uvogovra Najkija i Liverpula oko dresa trebalo bi da nadmaši vrednost Junajtedovog sa Adidasom, koji je trenutno najskuplji u ligi sa vrednošću od 867 miliona evra. Ako se ova informacja ispostavi tačnom, imaćemo najunosniji ugovor u istoriji Premijer lige.

U izveštaju je takođe navedeno da Nju Balans  ima "odgovarajuću klauzulu", koja će omogućiti brendu da odgovori na bilo koju ponudu drugog brenda i da nastavi saradnju sa Redsima. Međutim nerealno je očekivati da Nju Balans može da uđe u trku sa Najkom i da iskešira toliku svotu novca.

Foto: Guliver/Jan Kruger/Getty Images

Izveštaji, ranije ove godine, su naveli da je Liverpool već razgovarao kako sa sadašnjim sponzorom tako i sa drugim brendovima.

Postojeći ugovor je potpisan 2015. godine kada je zamenio Vorior sub (Warrior sub) brend.

VIDEO: Najbliža razdaljina između stadiona gradskih rivala u svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA