≫ 

Arapi doveli Zvezdu u finansijski problem: Duguju klubu 4 miliona evra, crveno-beli spremaju tužbe!

Crveno-beli su dospeli u finansijski neugodnu situaciju kada klubovi kojima je prodala igrače nisu isplatili dogovorena obeštećenja

  • 55

Crvena zvezda u finišu prelaznog roka ima problem sa isplatom igrača, na čije je strpljenje na sastanku pozvao generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

Iako je u klub ušao rekordan novac od učešća u Ligi šampiona i transfera, poteškoće u finansijskom poslovanju su se pojavile kada su klubovi kojima je Zvezda prodala igrače počeli da kasne sa isplatama obeštećenja.

Zbog toga je Zvezda već uputila pismo AL Itihadu iz Saudijske Arabije, ne bi li isplatili ratu za transfer Aleksandra Pešića. Klub je ostao dužan Zvezdi 2 miliona evra (prvobitna informacija je bila da je u pitanju 1.500.000 evra) i crveno-beli razmatraju i da se obrate FIFA u slučaju da Arapi u naredne dve do tri nedelje ne uplate novac na Zvezdin račun.

Aleksandar Pešić; Foto: crvenazvezdafk.com

Pored njih, Zvezdi još jedan arapski klub duguje novac. U pitanju je Al Hilal iz Saudijske Arabije, koji takođe duguje dva miliona evra za obeštećenje od transfera Miloša Degeneka.

Njihov rok za uplatu novca bio je kraj marta i imaju manje kašnjenje u odnosu na Al Itihad, ali Zvezda je na taj novac uveliko računala u finansijskoj konstrukciji do leta, pa je kašnjenje uplate u visini od četiri miliona evra uslovilo poteškoće u poslovanju i izmiravanju tekućih obaveza na Marakani.

Miloš Degenek; Foto: Marko Jovanović

U Ljutice Bogdana se nadaju da će arapski klubovi u najkraćem roku uplatiti svoja dugovanja u visini od četiri miliona evra, što bi u potpunosti ugasilo finansijski minus crveno-belih.

Neočekivana finansijska injekcija mogla bi da dođe i u slučaju transfera Luke Jovića u Real Madrid za 70 miliona evra.

VIDEO: Zašto je Zvezda morala da proda Luku Jovića za "siću", a danas Real i Barsa nude za njega 70 miliona evra?

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⬛⬜⬛⬜⬛⬛⬜⬛⬜⬛⬜⬛⬛⬜⬛⬜⬛⬜⬛⬜⬛⬛⬜⬛⬜⬜⬜⬛⬛⬜⬛⬜⬛⬜⬛⬜⬛⬜⬛⬜⬛⬜⬛⬜⬛⬜⬛⬛⬜⬛⬜⬛⬜⬛⬜⬛⬜⬛⬜⬛⬜⬛⬜

    12. april 2019 | 17:51

    I kad te psuju i kad te mrze , ja uvek volecu te PARTIZANE.

  • Grobar⬜⬛⬜⬜⬛⬜⬛⬜⬜⬛⬜⬛⬜⬜⬛⬜⬛⬜

    12. april 2019 | 15:55

    Zapamtite ovo svi ... Jednom ce se uzdici Partizan i sve Vas pobediti...A do tada mi Grobari cemo cekati.. Cekati kada cemo vas sve pobedjivati...

  • Dragan

    12. april 2019 | 18:27

    Gde su pare od lige sampiona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA