≫ 

Pao dogovor Rijeke i Kineza, gradi se nova Kantrida! Hrvatska dobija vrhunski stadion (VIDEO)

Čelnici hrvtaskog kluba dogovorili sa kineskim ulagačima investiciju

  • 7

Fudbalski klub Rijeka raste iz godine u godinu, rezultatski je uspela da razdvoji dva najuspešnija kluba Dinamo i Hajduk, a i na planu investicija i razvoja sve više počinje da prati najviše evropske standarde. 

Veliki dan za Rijeku u tom smislu je potpisivanje ugovora sa jednom kineskom kompanijom koja se njime obavezala da će investirati u izgradnju novog stadiona na mestu starog, kultne "Kantride".

Predsednik Rijeke Damir Mišković potpisao je u Dubrovniku memorandum o razumevanju sa kineskim ulagačima o izgradnji stadiona, što je tek uvod u dalju, dublju priču dve strane.

- Jesmo, potpisali smo i jako sam zadovoljan, no imajmo na umu da je ovo tek takozvani MOU (Memorandum of Understanding) tojest svojevrsno pismo namere - rekao je Mišković za hrvatske medije, pa nastavio:

- Nije se ovo dogodilo u ona tri opatijska dana koliko su kineski investitori bili kod nas nego na ovome radim godinu dana. Toliko se dugo radilo samo na ovom konkretnom dogovoru, a na novoj "Kantridi" radimo od trena u kojem sam postao predsednik kluba.

Mišković je izgradnju novog stadiona u Rijeci potpisao sa kineskom kompanijom "Top International Engineering Corporation", a odnosi se na izgradnju novog stadiona, postrojenja u sklopu njega i ostalih propratnih sadržaja.

- Sve ćemo detalje objavljivati tokom dana, ali jedno vaši čitaoci moraju znati - poslovni ljudi iz Kine ne potpisuju ugovore o investicijama u inostranstvu ako za to nemaju dozvolu svoje Vlade. Dakle sada je sve na nama, da osiguramo uslove da se "MOU" pretoči u stvarnost, u novi stadion na Kantridi! Svakako, ovo je velika stvar za Hrvatsku, fantastičan poslovni "meeting" koji je organizovao premijer. Ovaj je sastanak je ubrzao sve ono na čemu smo mi u Rijeci radili godinu dana i stvarno nam je odlično došao da stavimo i prve službene potpise. Treba samo verovati i biti pozitivan i nikada ne stati. Ponavljam, klub je svojim radom došao do pisma namere, a sada se na široj ravni taj posao mora dovršiti do kraja, do nove Kantride - rekao je Damir Mišković.

Sporazum o finansiranju izgradnje Kantride jedan je od sedam potpisanih memoranduma između Hrvatske i Kine na 9. sastanku šefova vlada 16 zemalja srednje i istočne Europe (CEEC) i Kine pod nazivom "Otvorenošću, inovacijom i partnerstvom gradimo nove mostove".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    12. april 2019 | 13:19

    Hrvati dva vrhunska stadiona , plus Maksimir koji je u rangu sa nasa dva najbolja (Marakana,Jna).. E al smo jadni, i mi pričamo nesto, nemamo jedan normalan stadion!? Pa Makedonci imaju stadion a mi nemamo, sta vise reci!?

  • Nik

    12. april 2019 | 12:30

    Kako možete da tvdite da će biti vrhunski

  • 🇺🇸

    12. april 2019 | 15:32

    A kad ce Partizanov stadion da se gradi ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA