Zaslužili smo da dođe više navijača, očekivao sam 25, 30 hiljada, a došlo je 10? Savić kaže da je Zvezda potvrdila dominaciju u Superligi

Najbolji smo u državi - smatra kapiten Zvezde

  • 37

Štoper Crvene zvezde i njen kapiten Vujadin Savić rekao je da je njegova ekipa pokazala da je dominantnija od Radničkog iz Niša, ali žali zato što na stadion "Rajko Mitić" nije došlo više navijača jer su crveno-beli to igrom i rezultatima zaslužili.

Igrači iz Ljutice Bogdana su pobedili Nišlije 3:0 na svom terenu u prvom kolu plejofa Superlige Srbije. Dva gola sa penala (23, 45+2 minut) Zvezda je dala iz penala, a treći iz igre u 48. minutu.

Ovaj duel je bio i direktna borba za titulu u kojoj sada Zvezda ima sedam bodova prednosti u odnosu na niški klub.

- Pobeda ubedljiva, Radnički je bio agresivan i imali su dosta kornera u prvom poluvremenu. Doduše imali smo i mi neiskorišćenih i mislim da smo zasluženo pobedili. Blizu smo tituli što nam je glavni cilj, kao i Kup - rekao je Savić novinarima posle utakmice.

Prokomentarisao je i nekoliko spornih situacija koje su se desile već u prvih petnaestak minuta meča, kada su se i jedni i drugi bunili za penale kod arbitara.

- Jesu, stvarno ne znam bio sam daleko da bih mogao da vam kažem. Moje mišljenje je da smo i pre toga mogli da dobijemo penal, a ova dva koja smo dobili mislim da su čista. Pogledaću snimak. Da li je bio za njih, treba i to videti. Svakako smo pokazali da smo dominantniji od njih i od svih ekipa, a oni su zasluženo na drugom mestu. Želim im puno sreće u polufinalu (Kupa) protiv Partizana i želim im da se nađemo u finalu - poručio je Savić.

On i saigrači su dobro zaustavili Nermina Haskića, najboljeg strelca Superlige.

- Iskusan i dobar igrač, nije slučajno na vrhu liste strelaca. Cela ekipa je odigrala odlično, kao i Milunović i ja. Nismo ostavili prostora Haskiću i ostalima. Bili smo kompaktni - kaže Savić.

Jedina žal sa utakmice je broj navijača jer ih je bilo petnaestak hiljada, a jedna je od najbitnijih utakmica sezone, ako se ne računaju one u Ligi šampiona jesenas.

- Žao mi je što je došao ovako mali broj navijača, oko deset hiljada. Petnaest? Eto, nadao sam se da će biti 25-30, mislim da smo zaslužili. Verujem da nikad bolje rezultate nismo imali nego prošle i ove godine, da igramo odličan fudbal. Možda je i vreme uticalo, a bila je utakmica i u košarci, pa da li su se ljudi istrošili ne znam, ali voleo bih kad bi nas posećivali u većem broju na naše utakmice. Pozvao bih da ih dođe više, a zahvalio bih se svima koji su bili - naglasio je štoper Zvezde.

Vujadin je otkrio i da bi više voleo da igra sa Radničkim u eventualnom finalu Kupa Srbije, ako Radnički prođe Partizan, a Zvezda lučansku Mladost.

- Imaćemo jedan derbi na Marakani za dve, tri utakmice 25. aprila i radujemo se tome. Voleo bih sa Radničkim, mislim da su to trenutno dve najbolje ekipe. Partizan ima fenomenalnu ekipu, ali su rezultati loši. Više bih voleo sa Radničkim i zbog Lalatovića i zato što imam više drugara tamo - rekao je Savić.

VIDEO - Savićev prvenac u dresu Zvezde!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA