≫ 

Zvezda pregazila Mladost za deset minuta, crveno-beli jednom nogom u finalu Kupa! (VIDEO) (FOTO)

Mladost je pravila probleme samo na startu drugog poluvremena

  • 41

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost iz Lučana na stadionu "Rajko Mitić" sa 4:1 u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije.

Domaćin je meč rešio sa tri gola za svega deset minuta u drugom poluvremenu, a igra Mladosti se posle izjednačujućeg gola "raspala".

Zvezda je povela poprilično rano, a do poluvremena stvorila brojne šanse za gol koje uglavnom nije koristio Dejan Joveljić. Vladan Milojević je odlučio da umesto ustaljene 4-2-3-1 oprobao formaciju 4-4-2 sa  Joveljićem i Milanom Pavkovim u napadu.

Foto: MN Press

Mladost je u prvih pet, šest minuta bila agresivna na sredini terena, Lučanci su i napali sa levog krila i iz prekida, ali je Zvezda vrlo brzo preuzela kontrolu lopte (70 posto poseda do poluvremena) i povela.

Pavkov je u 12. minutu primio loptu iz auta, prosledio je kroz odbranu Mladosti do Joveljića, a mladi napadač uz malo sreće prošao između dvojice defanzivaca gostiju i izašao sam ispred golmana Zečevića.

Plasirao je u donji levi ugao i Zvezda je povela 1:0. Usledio je pritisak Beograđana pa je već u 17. minutu Marin prosledio Joveljiću još jednu loptu, ali špic ovog puta nije uspeo da prebaci istrčalog golmana Mladosti.

Foto: MN Press

Probao je u nastavku akcije i Nemac da zatrese mrežu i izblokiran je. Solidnu šansu pred golom Lučanaca je na polovini prvog dela propustio i Ben, a onda je Mladost dočekala svojih pet minuta.

Lazar Jovanović je posle dodavanja i Milana Borjana ćušnuo loptu, a Nemanja Milunović je uklizao i spasao svoju mrežu.

Ben je u 42. minutu odložio sa desne strane u sredinu za Joveljića koji ovog puta šutira preko gola, a poslednji pokušaj za Zvezdu u prvom poluvremenu je imao Goran Čaušić, šutem sa 25 metara pored gola.

Zvezda je krenula jako i u nastavku sa željom da što pre postigne pogodak, ali je umesto toga Mladost izjednačila. Milunović je loše procenio loptu za Jovanovića, napadač Mladosti je ostao sam sa Borjanom i ispratio ga je na levoj strani Stefan Dimić.

Jovanović je nesebično odigrao i Dimić je u 53. minutu poravnao rezultat na 1:1. Obe ekipe su u narednih desetak minuta igrale jako dobar fudbal. Nizale su se i šanse, ali i golovi za Zvezdu.

Prvo je u 57. minutu Milunović nadskočio Šataru i iskupio se za grešku od nekoliko minuta ranije, a njegov tim je poveo 2:1.

Foto: MN Press

Jovanović je već u sledećem napadu promašio zicer i odmah stiže surova kazna. Pavkov u 60. minutu prihvata centaršut Bena na desnoj stativi i sam lagano probija Zečevića za 3:1.

Pavkov je bio akter i kod gola u 68. minutu. Šutirao je, golman Mladosti mu je odbranio, ali je na odbitak natrčao Mirko Ivanić i povisio na 4:1.

Zvezda je nakon toga oborila tempo igre, priliku je dobilo i nekoliko rezervista, Marin i Pavkov su otišli na klupu, a crveno-beli su mirno priveli meč kraju. Revanš je u Lučanima 15. maja.

Drugo poluvreme:

90. minut - KRAJ - Mladost nije uspela da ugrozi gol Milana Borjana i Zvezda je posle

85. minut - Zvezda čuva loptu, igrači Mladosti pokušavaju da napadnu, ali se njhovi napadi završavaju do tridesetak metara od gola domaćih.

82. minut - Vladan Milojević je iz igre izveo trojicu igrača. Prvo je u 46. minutu Vulića zamenio Ivanić, pa je u 73. Pavkov izašao, a ušao je Aleksa Vukanović i sada Veljko Simić umesto Marka Marina.

77. minut - Zvezda je oborila tempo igre i  njeni igrači sporije idu napred, kombinuju "na sitno" ispred kaznenog prostora Mladosti.

68. minut - GOOOOOL! Odbrana Mladosti je bila smušena, Joveljić je naterao na grešku, lopta je stigla do Pavkova koji je šutnuo po zemlji. Zlatko Zečević je odbranio, a na odbitak je natrčao Ivanić koji je pogodio za 4:1!

63. minut - Opasan šut Pavkova glavom! Centrirao je Marin, visoki momak iz Begeča jako šutirao ali je Zečević ovog puta mogao da mu odbrani.

Foto: MN Press

60. minut - GOOOOOOOL! Pavkov dobija u petercu centaršut Bena, imao je dovoljno vremena da primi loptu, namesti se  i kazni malopređašnji promašaj Jovanovića.

59. minut - Kakva šansa za Jovanovića! Izašao je sam ispred Borjana u sumnjivoj situaciji kada se činilo da je bio u ofsajdu. Promašio je čistu situaciju.

58. minut - Stativa Joveljića! Dobro se ubacio špic Zvezde i šutirao iskosa sa leve strane u okvir gola Zečevića.

57. minut - GOOOOOOOL! Milunović ispravlja sopstvenu grešku kod primljenog gola i posle centaršuta Marina iz prekida nadskače Šataru i glavom pogađa mrežu Lučanaca za 2:1.

53. minut - GOOOOOOOL! Mladost je izjednačila na 1:1. Jovanović je dobio loptu, Milunović je loše procenio njen let i napadač Mladosti je izašao sam ispred Borjana. Ispratio ga je Stefan Dimić koji je čekao na levoj strani, Jovanović je bio nesebičan i Dimić je rutinski šutirao u praznu mrežu za 1:1.

48. minut - Dva napada Zvezde, jedan preko Joveljića, drugi preko Gobeljića sa obe strane. Mladost se brani sa šestoricom u zednjoj liniji što za sada funkcioniše.

Prvo poluvreme

Ben lepo delio lopet u prvih 45 minuta protiv Mladosti, Foto: MN Press

45. minut  - Čaušić se namestio i pucao sa poveće udaljenosti, ali je lopta prozujala metar od gola Mladosti i to je bila poslednja šansa u prvom poluvremenu.

42. minut - Ubacivanje za Bena na desnoj strani, Ben vraća u sredinu za Joveljića, a mladi igrač Zvezde sa 14 metara šutira visoko iznad gola.

Tribine Marakane su poprilično prazne, Foto: Telegraf.rs

35. minut - Jovanović pored štopera Zvezde i Borjana uspeva da ćušne loptu, ali je stiže Milunović i uklizavanjem vadi iz sopstvene mreže.

33. minut - Solidan udarac sa distance, fudbaleri Mladosti su konačno prešli u dve akcije na polovinu protivnika, ali je Milan Borjan lako odbranio šut.

27. minut - Odbila se lopta na nogu Babiću posle prekida, šutirao je štoper crveno-belih pored gola. Pre toga je Zečević odlično odbranio igračima Zvezde udarac pod prečku.

Igrači Zvezde slave prvi gol protiv Mladosti, Foto: MN Press

24. minut - Ben pred golom Mladosti, pokušao je igrač sa Komorskih Ostrva, ali promašio.

21. minut - Mladost se potpuno povukla. Ben i Gobeljić su pokušali da odigraju dupli pas pred kaznenim prostorom rivala, nije prošao, a nije ni dribling Joveljića pošto mu je Ben odložio loptu.

17. minut - Nova velika šansa za Zvezdu! Čaušić je poveo loptu sa sredine, dodao do Marina koji je ubacio u kazneni prostor za Joveljića, a napadač domaćih nije uspeo da prebaci golmana Mladosti. Zečević je odbranio, lopta se odbila do Marina koji je izblokiran.

12. minut - GOOOOOOOL! Dejan Joveljić dobija loptu posle izvedenog auta od Milana Pavkova, prolazi između dvojice igrača Mladosti i plasira u ugao Zečevićevog gola za 1:0.

10. minut - Neugodan šut igrača Zvezde, odbijena lopta i još jedna odbrana Zečevića.

6. minut - Evo i prvog napada Zvezde, Vulić je sa oko 25 metara šutirao, a golman Mladosti je odbranio.

5. minut - Prvi solidan napad i loš centaršut igrača Mladosti, pa onda i prvi nešto oštriji start Vulića na Pešiću. Mladost je iz slobodnog udarca uputila još jedan centaršut, imala i korner pa su Lučanci aktivniji u prvih pet minuta.

Sastavi ekipa:

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Milunović, Babić, Rodić, Ben, Čaušič, Vulić, Marin, Pavkov, Joveljić. Trener: Vladan Milojević

Mladost: Zečević - Pešić, Milošević, Šatara, Sinđić, Jevremović, Ristić, Markoski, Pavlović, Dimić, L. Jovanović. Trener: Nenad Milovanović

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Bojan Nikolić

VIDEO - Milojević izneo svoja očekivanja pred duel

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...RS

    16. april 2019 | 20:01

    Prodajem antidepresive 😂😂😂😂😂

  • Nesa CZ

    16. april 2019 | 20:33

    Voleo bih da Partizan, na ovakav ili onakav način, uđe u finale... Ali stvarno bih voleo, da bi mogli da ih odučimo od fudbala...

  • Mickey

    16. april 2019 | 19:56

    Hocemo Patlidzan u finalu....Da se igramo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA