≫ 

Partizanu prva Kup runda protiv Radničkog, Rikardo pogodio za miran put u Niš (FOTO) (VIDEO)

Minimalac crno-belih u praznjikavoj Humskoj

  • 35

Partizan se revanširao Radničkom za prvenstveni poraz, prvi put ove sezone savladao Nišlije i stekao minimalnu prednost pred revanš polufinala Kupa - 1:0!

Strelac jedinog gola za tim Sava Miloševića bio je Rikardo Gomeš u 29. minutu.

VIDEO: Pogledajte gol Rikarda za pobedu Partizana

Kup trofej ostao je jedini dostupan igračima iz Humske, pa je i pristup utakmici u startu bio onakav kakav se i očekuje od branioca pehara. Sa mnogo energije i pritiska na sve linije Radničkog igrali su crno-beli, ne dopuštajući ni mrvicu prostora gostima da se razmahnu u prvom poluvremenu.

Istina, ne mogu se prebrojati velike šanse crno-belih iz te inicijative, ali glavni utisak je da su igrači domaćeg tima autoritativno vladali situacijom u najvećem delu meča.

Nisu se gosti najbolje snašli, teško su povezivali redove, pa nije ni bilo opasnosti po Vladimira Stojkovića, tek sporadičnih pokušaja sa distance koje je iskusni golman lako krotio.

VIDEO: Bakljada navijača Partizana sa južne tribine

Trenutak odluke desio se na isteku pola sata igre, Pantić je ubacio pred gol upotrebljivu loptu, tamo je Miletić zbunio reakcijom dvojicu čuvara, "navukao" ih na sebe, ona se odbila do Rikarda, a ovaj spremno sačekao da izvrši egzekuciju: usledio je razoran udarac napadača crno-belih, za 1:0.

Foto: MN Press

U nastavku, malo toga smo videli na obe strane, Radnički je najjače pripretio u povoju drugog poluvremena, kada je Stojković morao da se potrudi posle udaraca Pankova i Ranđelovića, ipak nakon toga Partizan je opet uveo meč u relativno miran tok, udaljio goste od svog gola i pokušao da drugim "ubije" meč.

"Zakuvalo" se u nekoliko navrata pred golom Ristića, ipak nisu se najbolje snašli Partizanovi napadači, da bi Milošević u poslednjih desetak minuta odlučio da sačuva rezultat izvođenjem Tošića i Rikarda, doduše strelac jedinog gola morao je zbog povrede da se povuče.

Malo toga je pokazao Radnički za ovaj put, moraće Nišlije daleko bolje ako žele u veliko finale koje se, da podsetimo, igra na "Čairu".

Partizan - Radnički Niš 1:0

(Rikardo 29)

Partizan: Stojković - N.R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Zakarić (od 46. Ivanović), Pantić, Tošić (od 76. Ilić) - Gomeš (od 83. Georgijević).

Radnički Niš: Ristić - Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević - Bondarenko, Drinčić - Grbić (od 72. Petrović), Kojašević (od 65. Jovanović), Ranđelović (od 88. Nikodijević) - Haskić.

Foto: MN Press
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    17. april 2019 | 17:30

    Идемо Ниииш. Само опрезно. Играте против њих, и против деда Мраза који им донео поклон у виду лиценце, а није била НГ. Пазите се данашњих поклона њима...

  • Boza

    17. april 2019 | 19:56

    Nikad jace ekipe u polufinalu kupa Srbije (po meni). Naravno Zvezda je iznad svih za klasu, ali Partizan, Radnicki i Mladost su predobri. Ja mislim da nam se generalno fudbal popravlja na bolje. Ravnopravniji je... Srecno komsijama i Radnickom takodje! Zvezdu vec vidim u finale, to je 90% gotova stvar!

  • Ćoravi

    17. april 2019 | 18:17

    Da voliiiiiim crno beleeee ponosno kazem svima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA