≫ 

Ljorente i VAR šokirali Siti: Totenhem u polufinalu LŠ protiv Ajaksa, Građanima poništen gol u 93. minutu (FOTO) (VIDEO)

Liverpul, s druge strane, kao na ekskurziji u Portu

  • 6

Posle Barselone i Ajaksa, su u utorak veče obezbedili plasman u polufinale Lige šampiona, u sredu smo dobili i preostala dva tima - Totenhem i Liverpul!

Totenhem koji je na Etihadu odigrao spektakularan meč sa Mančester Sitijem i uprkos porazu od 4:3 (3:2) zakazali su dvomeč sa Ajaksom. Gol odluke postigao je rezervista Fernando Ljorente u 74. minutu, da bi u 93. minutu zbog ofsajda poništen gol Rahimu Sterlingu.

FK MANČESTER SITI - FK TOTENHEM 4:3

(Sterling 4, 21 Bernardo Silva 11, Aguero 59 - Son 7, 10, Ljorente 74)

Mančester Siti: Ederson - Voker, Kompani, Laport, Mendi (Sane 83) - De Brujne, Gundogan, David Silva (Fernandinjo 63) - Sterling, Ageuro, Bernardo Silva.

Totenhem: Loris - Tripije, Aldervajreld, Vertongen, Rouz - Sisoko (Ljorente 40), Vanjama - Eriksen, Ali, Moura (Dejvis 82) - Ali

Prethodno smo videli nikad zabeleženih prvih 20 minuta u nekom četvrtfinalnom meču. Tačnije 21, jer smo od 4. do 21. minuta videli čak pet golova - tri u mreži pevaca i dva u mreži Sitija!

Građani su preko Serhija Aguera u 59. minutu došli do željenog gola, da bi Španac kukom posle kornera utišao domaće navijače. Radila je VAR tehnologija, čakri je gledao da li je Ljorente igrao rukom, ali je potom pokazao na centar.

Sanjaće navijači i igrači Sitija VAR još dugo dugoi, jer ih je on u nadoknadi vremena ''ostavio'' bez plasmana u polufinale. Rahim Sterling je postigao pogodak koji je poništen zbog ofsajda.

Streling je na početku utakmice već dva puta bio strelac - u 4. i 21. minutu - kao i Bernardo Silva za Građane u 11.

Početak je obeležio i Son sa dva gola u 7. i 10. minutu i tada se činilo da je Totenhem sve rešio. Ipak, sudbina je htela da Pevci na teži i dramatičniji način odu dalje.

Liverpul je u Porto otišao sa dva gola prednosti iz prvog meča (2:0) i već sredinom prvog poluvremena su rešili sve dileme!

PORTO - LIVERPUL 1:4 (0:1)

(Militao 69- Mane 28, Salah 65, Firmino 76, Van Dajk 84)

Porto: Kasiljas - Militao, Feipe, Pepe, Teljes - Otavio (Soareš), Danilo, Erera - Korona (Fernando), Marega, Brahimi (Braimi).

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold (Gomez), Matip, Van Dajk, Robertson (Henderson) - Fabinjo, Kejta, Vajnaldum - Salah, Origi (Firmino), Mane.

Foto: Tanjug/AP

Sadio Mane je u 28. minutu raspršio sve nade domaćeg tima da mogu do iznenađenja, a Redsi su na kraju slavili rezultatom 4:1 (1:0)!

Salah, Firmino i Van Dajk su u nastavku ''rešetali'' Kasiljasa, dok je Militao u 69. minutu postigao počasni pogodak.

Za razliku od četvrtfinala, Liverpul će u polufinalu imati i te kako težak zadatak - Barselonu koja je bez većih problema izbacila Mančester junajted!

VIDEO: Haos u Amsterdamu pred meč Lige šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA