≫ 

Bajka se nastavlja - srpski Frankfurt u polufinalu LE: Kostić iz ofsajda strelac protiv Benfike, sledeći je Čelsi (VIDEO)

Pored Frankfurta i Čelsija, polufinale su obezbedili i Valensija i Arsenal

  • 10

Bajka Ajntrahta iz Frankfurta i dalje traje! Klub koji u svojim redovima ima trojicu srpskih reprezentativaca - Luku Jovića, Mijata Gaćinovića i Filipa Kostića - uspeo je da nadoknadi dva gola minusa protiv Benfike i plasira se u polufinale Lige Evrope - 2:0 (1:0)!

Upravo je Kostić bio strelac jednog od dva gola nemačkog tima, kada je u 37. minutu pokupio odbijenu loptu i poslao je u mrežu Vlahodimosa.

Prethodno je Mijat Gaćinović pogodio stativu od koje se lopta odbila Kostiću, a Ajntarht je imao sreće zbog toga što se u LE ne koristi VAR tehologija. Jer da se koristi, Srbinu bi zbog ofsajda bio poništen gol.

Trenutak kada je Gaćinović šutirao, a Kostić na levoj strani bio u ofsajdu Printskrin: SportPremium 3

Benfika je u tom trenutku ostala bez isključenog trenera Bruna Laža koji nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je sudija priznao gol.

A onaj vredan plasmana u polufinale postigao je Sebastijan Rode u 67. minutu na asistenciju Rebića. Prethodno je Gaćinović imao jedan opasan šut, dok su Portugalci na ovom meču odlično čuvali Jovića.

Najbolju priliku za postizanje pogotka Benfika je imala u 84. minutu. Salvio je zadrmao stativu. Domaćin je uspeo da izdrži do kraja i za finale će se boriti protiv Čelsija.

Pomenućemo i to da je Ljubomir Fejsa igrao za Benfiku na ovom meču, dok Andrija Živković nije bio ni među 18.

Arsenal, Čelsi i Valensija su sve brige rešili još u prvom poluvremenu,za slučaj da oni rezultati iz prvog meča nisu bili dovoljni.

Arsenal je, posle 2:0 na svom terenu, uspeo da pobedi Napoli i u revanšu - 1:0. Gol odluke, i to kakav iz slobodnjaka, postigao je Aleksandr Lakazet u 36. minutu. Prethodno je Aron Remzi povređen dva minuta ranije i moguće je da je završio sezonu.

Mogle su Tobdžije i do ubedljvijeg trijumfa, ali je Meret u 58. odbranio zicer Obamejangu. Srpski fudbaler Nikola Maksimović odigrao je prvo poluvreme za domaći tim.

Čelsi je posle 27 minuta vodio 4:1 protiv Slavije na Stamford Bridžu, zahvaljujući Pedru i Žiruu koji su ''krivci'' za sve četiri gola Plavaca.

Španac je postigao dva na asistenciju Francuza, zatim je i on pravovremeno dodao Žiruu, da bi naterao igrače Slavije da postignu autogol.

Suček je bio jedini strelac za goste u prvom poluvremenu, ali je Sevčik u 51. i 55. uneo neizvesnost i smanjio na 4:3. To je ujedno i bio konačan rezultat, a podsetimo da je Čelsi u pragu pobedio sa 1:0.

Valensija je protiv Viljareala završila posao već u prvom meču, kada su u gostima slavili sa 3:1.

Kod kuće su rutinski odradili posao golovima Latorea u prvom i pareha u drugom poluvremenu - 2:0.

Plasman u finale Valesnija će tražiti preko Arsenala, dok će drugi par činiti Ajntraht i Čelsi.

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    18. april 2019 | 23:45

    Kako sa samo uigrana ova cetiri igraca da je zalosno razdvojiti ih: Jovic, Kostic, Rebic, Gacinovic.

  • nikola

    18. april 2019 | 23:24

    padne ograda od slavlja navijaca iz frankfurta...mislite da je neko zakoracio na travu?! e mi kao navijaci nikad necemo doci do tog levela,mozda za 50 ili 100 god

  • D

    18. april 2019 | 23:01

    Ja ne pamtim kad su zadnji put u polufinalu lige evrope i lige sampiona bila po dva engleska kluba u istoj sezoni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA