≫ 

Zvezda pokrenula akciju pred Partizan: Dajte krv - čeka vas karta za derbi!

Zanimljiv potez na Marakani

  • 1
Davanje krvi Foto: FK Crvena zvezda

Tradicionalna akcija "Crveno-bela krv", koju navijači Crvene zvezde 16. put organizuju u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, pored humanitarnog karaktera ovaj put uključuje i nagrade.

- Akcija je već održana u Vranju gde je skupljeno 110 jedinica krvi, sledeća stanica je Niš, u ponedeljak od 10 do 19 časova u Zavodu za transfuziju krvi, a u Beograd će svi zvezdaši moći da pomognu onima kojima je najpotrebnije u ponedeljak i utorak, od 10 sati do 18:30 u prostorijama Medija centra stadiona „Rajko Mitić“ - saopštio je klub.

Svako ko bude dao krv, osim što će biti deo višegodišnje humanitarne akcije, dobiće i ulaznicu za 160. večiti derbi, u kojem će 25. aprila (19:00) fudbaleri Zvezde dočekati Partizan na Marakani.

- Svako ko ovaj put odluči da pomogne nekome ujedno će dati i doprinos još jednoj akciji i najavi spektakla koji nas očekuje 19. maja - nadamo se, proslavi 30. titule i proslavi 30. rođendana Delija koje se kroz svoje postojanje bave i humanitarnim radom. Zato je sada put cilj 900 davalaca krvi, a upravo se ta brojka dobije kada se 30 pomnoži sa 30 - dodaje se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nove zalihe krvi su uvek neophodne, a akcija „Crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

>>> Zvezda je jednom rukom već prigrlila pehar šampiona, a danas od 17.00 gostuje Čukaričkom koji se grčevito bori za mesto u Evropi. Kvota na dvojku je 1,45, a na duplu šansu 1X 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čukarički - Zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajmo Zvezdasi

    20. april 2019 | 14:42

    Das krv u utorak, dobijas dva slobodna dana na poslu i kartu za derbi u cetvrtak...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA