≫ 

Senzacija na Brdu: Zvezda izgubila posle godinu i po dana, preokret Čukaričkog za pamćenje! (VIDEO) (FOTO)

Mudrinski dvostruki strelac za Brđane

I to se desilo, Crvena zvezda je poražena u Superligi prvi put posle godinu i po dana i meča sa Napretkom uoktobru 2017. godine - i to kako: nakon velikog preokreta Čukaričkog koji se od 0:2 pridigao i uzvratio za trijumf sezone od 3:2 (2:2).

Veliku utakmicu odigrao je Ognjen Mudrinski, dvostruki strelac za tim Sime Krunića, a sve pohvale idu i na račun Luke Stojanovića za najefektniji pogodak meča u 38. minutu, za 2:2 u tom trenutku.

Pogledajte gol Stojanovića za egal burnog prvog poluvremena u kom su viđena četiri gola.

Za Zvezdu je ovaj poraz samo loša uvertira pred nadolazeći derbi sa Partizanom u četvrtak, ne i briga za prvo mesto koje prilično sigurno drži - trenutno ima sedam razlike ispred Radničkog (koji sutra igra sa Partizanom). Baš zbog meča sa crno-belima, Milojević je za gostovanje na Brdu odmorio Pavkova da ovaj ne bi ušao u rizik sa žutim kartonima koji bi ga eliminisali za meč sa komšijama.

Vukanović je dobio priliku pre Joveljića, a Zvezda je već posle 20 minuta imala velikih 2:0 na Brdu!

Za oba gola direktno je zaslužan upravo Vukanović iako nije bio strelac. Najpre je pripremio Marinu priliku, a ovaj mirno pogodio u nebranjenu mrežu za 1:0, da bi desetak minuta kasnije Vukanović iznudio i jedanaesterac. Srušio ga je s leđa Šapić, a Ben sa "kreča" duplirao vođstvo gostiju.

Pogledajte oba gola Zvezde do 20. minuta.

Ben je bio siguran iz jedanaesterca.

Bilo je verovatno mnogo onih koji su nakon 2:0 Zvezde na Brdu verovali u rutiniranje crveno-belih u nastavku utakmice, ipak probuđeni tim Sime Krunića odigrao je fantastično do kraja i uzvratio u velikom stilu.

Dve vezane prilike Mudrinskog i Birmančevića bile su najava efikasne partije Brđana do poluvremena. Pojačali su ofanzivu igrači Čukaričkog, a trud im se isplatio kada je Mudrinski glavom pogodio Borjanovu mrežu - za svoj 60. superligaški gol čime je došao na samo dva pogotka od rekordera lige Andrije Kaluđerovića.

Šta tek reći za pogodak Luke Stojanovića - bio je to projektil u gornji levi ćošak Borjanovog gola, mada ostaje utisdak da su defanzivci Zvezde previše tromo reagovali, gotovo da nisu izašli na blok šuta fudbalera Čukaričkog

Posle burnog prvog, drugo poluvreme nije donelo previše uzbuđenja niti prilika kakve su viđene pre toga, Zvezda je imala inicijativu, ali izuzev nekoliko polušansi nije ozbiljnije pripretila Čukaričkom.

I onda, u 66. minutu - novi mat za Zvezdu od Mudrinskog!

Mudrinski sa saigračima proslavlja jedan od golova Foto: MN Press

Docić je ubacio oštar centaršut u kazneni prostor, tamo se u gužvi najbolje odrazio iskusni golgeter i poslao loptu u dalji donji ugao Borjana, koji je tako prvi put ove sezone treći put morao da vadi loptu iz mreže na jednoj utakmici.

Veliki rezultat imali su Brđani u tom trenutku, ali trebalo ga je odbraniti u narednih pola sata igre. Činili su sve gosti da situaciju promene u svoju korist, Milojević je ubacio Simića i Jirku da pojača pritisak sa bokova, međutim nije bilo pravog rešenja na polovini rivala, ni u fazi napada. Vreme je prolazilo, a igrači Čukaričkog su upumpavali sve jaču dozu samopouzdanja u svoje redove pred nove udare protivnika.

Meč je produžen za pet minuta, no ni u toj fazi igre Zvezda nije imala prave ideje, a nije prolazilo ni "bunarenje" za napadače, pa je prednost ostala na strani Čukaričkog.

VIDEO: Poslušajte izjavu trenera Zvezde Vladana Milojevića nakon prvog poraza u sezoni

Čukarički - Crvena zvezda 3:2

(Mudrinski 22, 66, Stojanović 38 - Marin 6, Ben 19.p)

Čukarički (4-2-3-1): Stevanović – Stevanović, Puškarić, Šapić, Bogosavac – Kovač (od 77. Kopitović), Docić – Luković, Stojanović, Birmančević - Mudrinski (od 71. Tedić)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Milunović, Savić, Stojković – Čaušić, Jovančić – Ben (od 63. Simić), Ivanić, Marin - Vukanović (od 77. Jirka)

Superliga (plej-of) - 32. kolo

Čukarićki - Crvena zvezda 3:2

Napredak - Vojvodina 5:0

Nedelja

Proleter - Mladost Lučani 17

Radnički Niš - Partizan 18:30

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Outsider

    20. april 2019 | 20:17

    Milojevic: " Kako bre, pa dogovorili smo se da moja zvezda pobedi sve do kraja...moram da zovem Terzu da vidim gde se iskomplikovalo"?

  • Lala

    20. april 2019 | 19:00

    E moj Lalatovicu da nisi prodao Zvezdi 3 boda (2 brza prnala za Zvezdu) vec sutra bi igrao za Titulu sa Partizan i bio bi prvak sa Radnickim iz Nisa. Ali posto si prodao najbitniji mec godine onda ti je sutra dzaba pobeda protiv Partizana, bruko prodana

  • Dr. za rock and roll

    20. april 2019 | 18:06

    Pa i treba da puste cuku ako bog da da uzmu 3 mesto da glodari udju u istoriju na 4 mestu.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA