≫ 

Mesi ne mora da se muči sa ovakvim saigračima: Barsa korak bliže tituli, defanzivci presudili Baskijcima (VIDEO)

Katalonci idu lagano ka novom trofeju

  • 0

Pet kola pre kraja Primere, Barselona je nadomak osvajanja nove titule prvaka Španije, korak bliže tom cilju je nakon pobede nad Sosijedadom na svom terenu od 2:1, uz golove defanzivaca Lengela i Albe. 

Alaves, Levante, Selta, Hetafe i Eibar su preostali rivali Katalonaca do kraja i jasno je da Mesi i družina mogu polako da hlade šampanjac za šampionsko slavlje koje se sprema.

Nisu Katalonci briljirali kako umeju iako u prilično jakoj postavi sa udarnim trijom Mesi-Suarez-Dembele, na vodeći gol čekali su do samog finiša prvog poluvremena, a goste je matirao defanzivac Lengle.

Bila je to jednostavna akcija posle koje je Francuz pogodio glavom za 1:0, prethodno ga je Dembele savršeno poslužio iz kornera.

U nastavku, Sosijedad je uspeo da održi minimalnu razliku, a onda i da iznenadi Katalonce u režiji Merina i Huanmija iz čije se koprodukcije izrodilo izjednačenje u 62. minutu.

Majstorski je Merino uposlio saigrača, kroz trojicu igrača Barse, dugo je putovala ta lopta i savršeno precizno stigla do nogu napadača gostiju, a ovaj se lepo snašao za egal na "Nou Kampu".

Ipak, nerešen rezultat na snazi je bio tek dva minuta, do gola koji je na drugoj strani stigao u režiji Mesija i Albe, strelca za trojumf i bodove na Barsinom putu ka tituli.

Albi pripadaju najveće zasluge za gol, solo akcijom je sebi napravio prostor za udarac koji je bioneodbranjiv za čuvara mreže Baskijaca.

Katalonci su ovom pobedom zadržali "+9" naspram Atletika koji je sa 1:0 danas savladao Eibar i održao šampionsku nadu u životu.

Primera, 33. kolo

Petak

Alaves – Valjadolid 2:2

(Gujdeti 4, Džoni 24 – Fernandez 38, Unai 76p)

Subota

Selta - Đirona 2:1

(Aspas 34, Bufal 69 – Portu 48)

Eibar - Atletiko Madrid 0:1

(Lemar 85)

Rajo Valjekano - Ueska 0:0

Barselona - Sosijedad 2:1

(Lengle 45, Alba 64 – Huanmi 62)

Nedelja

Levante - Espanjol 12:00

Hetafe - Sevilja 14:00

Real Madrid - Atrletik Bilbao 16:15

Viljareal - Leganes 18:30

Betis - Valensija 20:45

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA