Sećam se da je Materaci plakao kad je Murinjo odlazio, a sada ga igrači mrze! Bivši francuski fudbaler kaže da je Žoze izgubio svoju harizmu

Portugalac nije više "Gospodin Specijalni"

  • 0

Nekadašnji defanzivac Čelsija, Marseja i Strazbura Frank Lebef rekao je da je portugalski stručnjak Žoze Murinjo izgubio ono što ga je činilo posebnim.

Murinjo je godinama važio za jednog od najboljih trenera na svetu i u svojoj biografiji ima sve velika imena klubova od Porta, preko Čelsija, Intera, Real Madrida, Mančester junajteda...

Mada je već tokom boravka u Realu bilo nagoveštaja da njegovi odnosi sa igračima nisu uvek idealni, sve je "eksplodiralo" u Junajtedu gde je otvoreno bio u sukobu sa celom svlačionicom.

- Čini mi se da je njegovo vreme prošlo. Bio sam veoma blizak s njim kad je prvi put došao u Čelsi. Radio je sjajne stvari pre toga. Ipak, čini mi se da je izgubio ono zbog čega su ga igrači voleli. Sećam se da je ranije imao odličan odnos s fudbalerima, još pamtim da je Materaci plakao u Interu kada je Murinjo odlazio - priča Lebef za ESPN.

Posle titule prvaka Evrope 2004. sa Portom i 2010. sa Interom, Murinjo je probao sa većim i skupljim klubovima i nije uspevao devet godina unazad.

- Izgubio je tu harizmu, čak je došlo do toga da ga su ga igrači zamrzeli, što smo mogli da vidimo u Junajtedu. Moraće dobro da razmisli ako hoće da se vrati vođenju velikog kluba. Možda želi u PSŽ, ali štošta će morati da promeni - rekao je Lebef.

Murinjo je najavio da će na leto pronaći novi angažman. Svoj boravak u Mančesteru je okončao otkazom u decembru prošle godine.

VIDEO - Žoze Murinjo prognozira utakmicu Engleska - Hrvatska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA