Sudijski ekspert: Partizan oštećen u Nišu protiv Radničkog! (VIDEO)

Igor Radojičić ističe da Bojan Nikolić nije doneo dobru odluku prilikom drugog gola Nišlija

  • 14

Stručni konsultant i član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Igor Radojičić ističe da je drugi pogodak Radničkog iz Niša protiv Partizana, u pobedi Nišlija od 3:1, morao da bude poništen, pošto se krilni igrač domaćina Lazar Ranđelović nalazio u ofsajd poziciji i uticao je na igru i ometao golmana prilikom upućenog udarca Petra Grbića u 48. minutu.

Pomoćni sudija Srđan Minić je prvobitno signalizirao nedozvoljenu poziciju, ali je nakon odluke glavnog arbitra Bojana Nikolića pogodak Nišlija priznat.

- Ovo je situacija koja je obeležila ovo kolo. Pomoćni sudija u ovakvim situacijama treba da konstatuje da je igrač u ofsajd položaju. Glavni vrši procenu ukoliko pomoćni ne može da vidi jasno sa svoje pozicije. Radi se o očiglednim pokretima igrača. To kažu pravila: ukoliko pravi očigledan pokret, trči prema lopti...

Igor Radojićić; Printskrin: Arena Sport 1

- U ovom slučaju pokret utiče na protivnika. Pomoćni je signalizirao ofsajd. On je sa svoje pozicije procenio da postoji uticaj, sam je doneo odluku i podigao. Samo glavni sudija može da utiče u ovakvim situacijama, zbog toga su rešili da priznaju pogodak. Ovaj gol je trebalo da bude poništen - poručio je Radojičić gostujući na specijalizovanoj emisiji televizije Arena Sport u kojoj se analizira suđenje.

Sa druge strane, sudijski ekspert smatra da je situacija kojoj je prethodio prvi pogodak Radničkog bila potpuno čista. Crno-beli smatraju da su i u tom slučaju bili drastično oštećeni.

- Ovde je postojao faul. Desna noga ide na desnu nogu, vidite gde sudija stoji. Direktan start na nogu protivnika, mislim da ovde nema nikakve dileme - poručio je Radojčić.

Pogledajte taj sporan gol:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    22. april 2019 | 18:45

    Partizan nije oštećen već smišljeno i namerno pikraden da je samo u ovoj utakmici ajd nekako ali u svakoj krali Partizan za nedosudjeni penal pa piništen gol priznat gol iz gol auta dosudjen gol a lopta nije prešla gol liniju i tako redom. Sramota kome Partizan smeta?

  • Miki

    22. april 2019 | 20:27

    Not je clan komisije nit je ekspert.. Al ajde sad kao i u srbiji..svako komentari se kako mu odgovara

  • yastreb

    22. april 2019 | 19:00

    Jeste, oštećen je Partizan u gol razlici. Zar je bitno da li je 2-1 ili 3-1?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA