≫ 

On nije čovek, on je vanzemaljac! Embape nadmašio i Bolta: Istrčao najbrži sprint u istoriji fudbala! (VIDEO)

Mladi Francuz imao je veću prosečnu brzinu na 100 metara nego slavni Jamajčanin u trenutku kada je srušio svetski rekord u Berlinu 2009. godine

  • 0

Pari Sen Žermen je osvojio prvenstvo Francuske posle pobede nad Monakom od 3:1 već u 33. kolu Lige 1. Briljirao je ponovo Kilijan Embape, koji je poistigao het-trik, a posebno upečatljiv bio njegov prvi gol, kada je izveo sprint kakav nije viđen u istoriji fudbala.

Najtalentovaniji fudbaler sveta je u tom trenutku dokazao da je najbrži fudbaler sveta, jer mu je izmerena brzina od čak 38 km/h.

Time je Embape nadmašio Arjena Robena, kome je svojevremeno izmereno 37 km/h.

Engleski Dejli Mejl je uporedio Embapea s Juseinom Bolton, ističući u tekstu da je imao prosečnu brzinu poput slavnog sprintera kada je srušio svetski rekord na 100 metara u Berlinu 2009. godine. Jamajčanin je tada trčao brzinom od 37,48 km/h, uz vrhunac od 44,72 km/h i distancu od 100 metara istrčao je za 9.58 sekundi!

Embape je trenutno jedan od najtraženijih i najskupljih fudbalera sveta. Pominje se da bi ovog leta mogao da pređe u Real Madrid za novi svetski rekord i transfer vredan 280 miliona evra, ali je on nedavno istakao da ostaje u Pari Sen Žermenu.

Pogledajte njegov gol i sprint koji je ušao u istoriju.

VIDEO: Srpski novinar pitao Embapea kakva mu je bila atmosfera na Marakani, Kilijan se nasmejao i uzvratio pitanjem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA