Zvezda "juri" 900 jedinica krvi: Ostalo da se skupi 384 donacija, humani navijači dobijaju i kartu za derbi

Mogu li se navijači odazvati masovnije humanom pozivu?

  • 0
Crvena zvezda, navijači Crvene zvezde daju krv, davanje krvi Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prvi od dva dana 16. akcije "Crveno-bela krv" obeležio je odličan odziv humanih zvezdaša.

Crvena zvezda ima cilj da sakupi 900 jedinica krvi, za šta je neophodno da se dođe do još 384 jedinice.

- U Medija centru stadiona "Rajko Mitić" danas je počela akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i do kraja prvog dana prikupljeno je 312 jedinica krvi. Još jednom se veliki broj humanih ljudi odazvao i dao doprinos u održanju lepe tradicije pomaganja. Preko potrebne zalihe krvi prikupljaće se i sutra, od 10 do 18.30 časova, a osim što će spasiti nečiji život, svi učesnici akcije će dobiti na poklon i kartu za večiti derbi zakazan za četvrtak od 19 časova - saopštila je Zvezda u ponedeljak.

- Akcija „Crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv i verujemo da će tako biti i sada, što potvrđuje broj dosadašnjih davalaca. Podsetimo, akcija je već održana u Vranju, prethodne srede, gde je skupljeno 110 jedinica krvi, a danas je završeno prikupljanje krvi u Nišu gde je skupljeno 94 jedinice.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata.

Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

- Svako ko ovaj put odluči da pomogne nekome ujedno će dati i doprinos još jednoj akciji i najavi spektakla koji nas očekuje 19. maja - nadamo se, proslavi 30. titule i proslavi 30. rođendana Delija koje se kroz svoje postojanje bave i humanitarnim radom. Zato je sada put cilj 900 davalaca krvi, a upravo se ta brojka dobije kada se 30 pomnoži sa 30.Verujemo da sutra možemo da prikupimo još 384 jedinica koje nedostaju - zaključuje se.

VIDEO - Joveljić: Prija mi što me skauti gledaju, ali mi to ne stvara pritisak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA