≫ 

Procurilo prvo ime sa Zvezdinog spiska pojačanja: Novopečeni reprezentativac Gane, portugalski đak, "pik" za Ligu šampiona (VIDEO)

"Skauting" crveno-belih već je krenuo u ofanzivu

  • 20

Napad na Ligu šampiona ponovo će biti Zvezdin zadatak broj jedan za narednu godinu, a pažljiv i dobro proveren odabir igrača za najjači evropski izazov biće od ključne važnosti. 

Kostur ekipe je sačuvan, zimus je već dovedena grupa igrača koja polako hvata ritam u sistemu Vladana Milojevića, a na leto sledi nadogradnja u tom smeru - ali ko su igrači koji su "zapali za oko" Terziću, Mrkeli, Milojeviću i njihovom skauting timu i mreži menadžera koja pomaže da se oformi ponovo moćan sastav.

Saznajemo da je na listi potencijalnih pojačanja, koja broji desetak igrača u najužem izboru, i Ganijac Alhasan Vakasa (27), defanzivni vezni igrač portugalske Vitorije Gimaraeš.

Alhasan je mlađi brat poznatijeg Mubaraka Vakase (28), standardnog reprezentativca selekcije "crnih zvezda" koji se odlično snašao u Primeri gde se potvrdio kao pouzdan na sredini terena u nekoliko klubova, a trenutno je u Alavesu.

Vakasina karijera mogla bi baš transferom u Zvezdu da dobije uzlet, naravno, kao i kod svake transfer priče, potrebno je da se poklope poslažu mnoge kockice kako bi se on realizovao, ali zov Lige šampiona svakako je prvi i najjači argument koji sada na svojoj strani imaju crveno-beli da privuku ono što nekada ni nisu mogli.

Gol Vakasa u dresu Viktorije Gimaraeš protiv Tondele

Alhasan Vakasa je profil igrača kakav se traži na Marakani: brz, snažan, atleta kao i svaki Afrikanac, uz to i tehnički potkovan, igrač koji se bavi destrukcijom protivničke, ali i kreacijom svoje ekipe. To je upravo ono što želi Zvezda - igrače koji u svakom trenutku mogu da naprave razliku, da preuzmu odgovornost, da povuku - ne da dodaju prvom do sebe. Nešto što Zvezda već ima u Jovančiću.

Najveći deo karijere Vakasa je proveo u Portugaliji, prvi klub bio mu je Portimonense (2009-2013 juniorsko-seniorski staž), preselio se potom u Rio Ave gde je proveo četiri godine, uz jedan postignut gol na 84 utakmice. Igrao je i za Lorijen, doduše vrlo kratko, a 2017. se vratio u Portugaliju - u Vitoriju Gimaraeš.

Za reprezentaciju Gane debitovao je 26. marta ove godine u prijateljskom meču protiv Mauritanije.

Sa portugalskim klubom Vakasa ima ugovor do 2021. godine, a trenutna vrednost na tržištu mu je 2.5 miliona evra - prema podacima Transfermarkta. Otprilike toliko bi crveno-beli morali da plate Vitoriji ukoliko bi se odlučili da dovedu Ganijca na leto.

Saznajemo i to da se na Zvezdinom spisku donedavno nalazio još jedan igrač iz Gane - u pitanju je fudaler Empolija Afrije Akvah (27).

Međutim, od njegovog dolaska verovatno neće biti ništa, pošto ima predugovor sa ruskom Lokomotivom.

VIDEO: Ovi golovi su obeležili Zvezdinu evropsku 2018. godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    23. april 2019 | 19:13

    Treba boacija izbacitia dovesti boljeg spica!

  • Angry

    23. april 2019 | 20:00

    Umesto da prvo osvojimo titulu, da se otarasimo viska, Kafua da ne spominjem, mi kao po starom obicaju idemo glavom kroz zid. Stanite na loptu malo, forma nam je u padu, aloooo prst na celo!

  • D.M.

    23. april 2019 | 19:04

    Pa to bi bio osmi zadnji vezni !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA