≫ 

Racija u Anderlehtu! Ispituje se Mitrovićev transfer u Njukasl, "pod lupom" i Zahavi...

Nove sumnje pale na fudbalske delatnike u Belgiji

  • 0

Belgijski fudbal se ponovo našao na stranicama hronike, posle akcije policije koja je u sredu ujutru nenajavljeno "upala" u prostorije Fudbalskog kluba Anderleht zbog sumnji u nelegalne radnje velikana iz Brisela. 

Povod policijske racije bio je, kako pišu tamošnji mediji, transfer srpskog fudbalera Aleksandra Mitrovića u Njukasl 2015. godine.

Belgijski klub je tada prodao našeg napadača za 18 miliona evra engleskom premijerligašu, prihodovao velike pare, a policija poseduje određena saznanja da je u tom transferu bilo i radnji koje su izašle iz zakonskih okvira.

Pripadnici policije su u kordinisanoj akciji u sredu, pretresli i prostorije Fudbalskog Saveza Belgije, gde je takođe zaveden transfer Mitrovića, a posetili su i agenciju "Goal Managment" koja je posredovala u velikom transferu.

Zvanično, čitava akcija nema veze sa operacijom "Čiste ruke" koja je uzela maha u oktobru prethodne godine, kada je u velikoj akciji slobode lišeno na desetine lica zbog malverzacija prilikom transfera i nameštanja utakmica, a kao glavno osumnjičeni je isplivao srpski agent Dejan Veljković.

Menadžerska posla: Dejan Veljković i Mateja Kežman Foto: Profimedia/AFP

Belgijski mediji navode i to da se poznati izraelski agent Pini Zahavi takođe našao na listi osoba čija se uloga u tranferu Mitrovića u Njukasl ispituje.

Izraelac je dobro poznat i i našoj javnosti kao zastupnik nekolicine igrača dva naša najveća kluba Zvezde i Partizana, preko koga su mnogi od njih ostvarili transfere u Evropu.

Zahavi je, uz njegovog saradnika Falija Ramadanija, u Belgiji već predmet odvojenog procesa vezanog za vlasničku strukturu u fudbalskom klubu Muskron, gde je "uhlebljenje" našao veliki broj igrača koje oni i njihove agencije zastupaju.

Za sada, nema previše informacija o tome u kom pravcu bi nova istraga mogla da odvede i da li će se još neki "veliki igrači" iz menadžerskog sveta naći na optuženičkoj klupi.

Anderlehtu ni na terenu "ne cvetaju ruže", trenutno je na petom mestu na tabeli prvenstva Belgije i postoji realna mogućnost da se, prvi put u poslednjih 55 godina, ne kvalifikuje za neko evropsko takmičenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA