≫ 

Derbi (skoro) kao Liga šampiona: Biće pokriven svaki milimetar terena, fali samo VAR i gol tehnologija! (VIDEO)

Sve pokriveno, nema alibija ni za sudije, ni za klubove

  • 9

Gol Ričmonda Boaćija, arhitekte, gol iz gol-auta, pa jedan posle faula nad golmanom u petercu, poništen čist pogodak zbog ofsajda i još gomila spornih situacija obeležila je Večiti derbi poslednjih godina.

I Zvezda i Partizan su zbog njih obilato krivili sudije kad god bi utakmice išle mimo volje jednog ili drugog kluba. Nikad nije protivnik bio bolji - sudije su krive.

Pojedini slučajevi kao onaj sa 158. derbija su išli do granica apsurda jer su se u 21. veku tražile arhitekte, matematičari i ko sve ne da negira i kaže zašto je nemoguće da je lopta posle udarca Boaćija prešla gol liniju u 158. derbiju.

U razvijenoj Evropi u takvim situacijama sudiji zapišti sat na ruci i doviđenja, nema rasprave.

Iz 159. derbija dobro pamtimo poništen gol Bena zbog ofsajda u kom on nije bio i to je samo jedan od spornih detalja sa tog meča.

Pre dve godine smo bili svedoci da je Leandre Tavamba bio u kontaktu sa golmanom Zvezde, pa je direktor crveno-belih Zvezdan Terzić rekao "ko o čemu, Partizan o poštenju", a iz Humske sve vreme pričaju kako hoće VAR u našoj ligi.

VAR možda nećemo skoro videti, ali je Arena sport rešila da stane na kraj spornim momentima, tako što će 160. večiti derbi od 19 sati pratiti sa čak 20 kamera.

Kako nam je potvrđeno iz ovog emitera, na stadionu "Rajko Mitić" će biti korišćen i kran, biće i "super slou" kamera koje dodatno usporavaju sve zanimljive detalje.

Program će trajati od 17.30, a novinari Arene će raditi i uključenja van stadiona. Neki od snimatelja će biti postavljeni čak i na krovu "Marakane", pa se očekuje da zaista svaki delić terena bude pokriven.

Zanimljivo je da je upravo pokrivenost terena bila jedna od zamerki navijača Partizana kod spomenutog gola Boaćija, jer nije mogao da se pronađe ugao iz kog se najbolje vidi da li je lopta zaista prešla gol liniju.

Mada nemamo VAR i gol tehnologiju, valjda će bar kamere koje obezbeđuje Arena omogućiti da se lakše vidi sve šta se dešava, kako bi sudije prestale da budu alibi i Zvezdi i Partizanu.

Derbi na stadionu "Rajko Mitić" počinje u 19 časova, u okviru trećeg kola plejofa Superlige Srbije.

VIDEO - Da li je Partizan oštećen, ovaj put protiv Radničkog?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA