≫ 

Penali, antifudbal, sukobi u 160. derbiju: Zvezda gurnula Partizan na peto mesto, stigla na korak od titule! (FOTO) (VIDEO)

Crveno-beli bolji u trećem odmeravanju snaga ove sezone za bodove

FK Crvena zvezda, FK Partizan, derbi Foto: Marko Jovanović

Zvezda je opravdala ulogu favorita protiv Partizana, golovima Bena u 60. iz penala i Vukanovića u 80, ekipa Vladana Milojevića upisala je trijumf protiv bledog "večitog rivala" i gurnula ga na peto mesto u superligaškom poretku.

Na "Marakani", pred 21.862 gledalaca, Crvena zvezda - Partizan 2:1 (0:0) - u 33. kolu Superlige!

Gol za goste postigao je Rikardo u 89. minutu, takođe iz penala nakon prekršaja Marina nad Zdjelarom, što je i bilo otprilike sve vredno pomena sa napadačkog repretoara tima Sava Miloševića.

U najbukvalnijem smislu reči, sat vremena utakmice na "Marakani" bila je propaganda antifudbala, mučno je bilo gledati i jedne i druge u pokušajima da izvedu smislenu akciju, a kamoli očekivati da urade nešto više da ugroze Stojkovića i Borjana.

Divlja, rastrzana igra isprepletena greškama i "seckanjima" sudije Simovića zbog prekršaja, bila je "na snazi" čitavo poluvreme u kojem se ama baš nijedan detalj ne može izdvojiti kao efektan, fudbalski, majstorski, kreacija, vic igrača. U takvom "ritmu" igralo se dobrih sat vremena, navijači kao da su izgubili nadu da će videti "nešto od fudbala", "nešto od igre" - bilo šta!

Čarke Uroševića i jovančića, Ostojić i Milunović stoje po strani Foto: Marko Jovanović

I onda, pravo niotkuda - reklo bi se, "sevnula" je akcija Zvezde po levoj strani, Ivanić je pobegao svojim čuvarima, uputio poprečni pas ka Benu pred gol, a tamo je Urošević oborio ofanzivca Zvezde - povukao ga je rukom za dres, što nije promaklo sudiji, koji je ekspresno dunuo u pištaljku za penal.

Ben ne haje mnogo za nepisano fudbalsko pravilo o "igraču nad kojim je skrivljen penal...", znate ga već. Siguran je ove sezone bio u nekoliko navrata sa 11 metara napadač crveno-belih, tako je bilo i u duelu sa Stojkovićem iako mu je iskusni čuvar mreže pročitao nameru. Šut je bio savršen, za vođstvo Zvezde, što je bio prvi pravi momenat vredan pomena sa derbija.

Igra se, očekivano, rasplamsala posle gola Zvezde, morao je i Partizan tada da poigra sa više rizika, da se otvori i pokaže napadačke namere na terenu šampiona. Nije, ipak, bilo velikih turbulencija u odbrani Zvezde, a sa bledim napadačkim izdanjem gostiju bez previše ideje u završnici, crveno-belima je bio olakšan posao.

Na drugoj strani, Zvezda je uspela da iskoristi višak prostora na polovini rivala, ponovo je Ivanić imao krucijalnu ulogu u akciji koja je prethodila golu, a rezervista Vukanović se istakao kao finišer, za 2:0 na debiju za klub u večitom derbiju.

Nadmudrio je bivši napadač Napretka eks saigrača Uroševića, ovaj je bio statičan u pratnji opasnog golgetera koji takve momente redovno kažnjava. Stojković opet nemoćan, Zvezda je u 80. minutu bila na pragu pobede.

Međutim, "zakuvalo" se u samoj završnici, danas nedorečeni Marin, koji je konstantno trošio energiju u klinč duelima sa Zdjelarom, nepromišljenim startom upravo nad svojom vernom senkom - za penal, ugrozio je pobedu svog tima.

Foto: Nikola Tomić

Nije bilo dileme ni kod tog starta, pa je Simović omogućio Rikardu da unese neizvesnost u završnicu, što je napadač gostiju i uradio - snažnim udarcem po sred gola prevario je Borjana, pa se pobio sa golmanom Zvezde! Ružna scena odigrala se pred očima arbitra Simovića, preagresivan je bio čuvar mreže domaćeg tima, imao i sreće što je za napad na Rikarda zaradio samo žuti karton.

rikardo nasrće na Borjana, Ilić pripomaže saigraču da dođe do lopte Foto: Marko Jovanović
Borba Borjana sa Ilićem i Rikardom za loptu Foto: Marko Jovanović
Rikardo i ilić pokušavaju da otmu loptu Borjanu posle gola napadača Partizana iz penala Foto: Marko Jovanović

Utakmica je produžena četiri minuta, rezultat se nije menjao, a Zvezda je, tako, iz trećeg pokušaja stigla do prve pobede nad Partizanom, kome u poslednja četiri runde sledi grčevita borba za Evropu u duelima sa Mladosti, Napretkom, Vojvodinom i Proleterom.

Ne bi ovaj izveštaj bio kompletan bez pomena još jednog važnog detalja - ovo je verovatno bio i poslednji derbi za legendarnog Partizana Sašu Ilića, kapiten crno-belih je ušao u drugom poluvremenu, a pre toga Delije su mu posvetile transparent, prvi takav za jednog igrača velikog rivala.

"U svakom kukolju žita ima, dobar kapiten najgoreg tima. Saša ilić, živeli"

Crvena zvezda - Partizan 2:1 (0:0)

(Ben 60, Vukanović 80 - Rikardo 90.p)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Babić, Milunović, Rodić - Jovančić, Jovičić (od 73. Čaušić) - Ben (od 70. Ben), Marin (od 90. Savić), Ivanić - Pavkov.

PARTIZAN: Stojković - N.R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić (od 67. Ivanović), Pantić (od 80. Ilić), Nikolić (od 87. Ndžaj) - Gomeš.

Foto: Marko Jovanović
Tošić u raspravi sa sudijom Novakom Simovićem Foto: Marko Jovanović
Marin na zemlji posle duela sa Zdjelarom Foto: Marko Jovanović
Foto: Nikola Tomić
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

VIDEO: Stojković zastao kod tunela dok su ga Delije vređale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neso

    25. april 2019 | 19:40

    Iz derbija u derbi sve losiji i dosadniji fudbal . Zvezda ne moze da pobedi prvenstveno zbog kalkulantske igre a trebala bi bare 2 - 3 gola razlike da pobedi nikad losiji Partizan .

  • Nesa CZ

    25. april 2019 | 21:34

    Zvezda pobedila i to je to... Od fudbala ni 'F'... ej dva najveća kluba, jedan osvajač evropske i svetske titule, drugi finalista kupa šampiona... Nekada strah i trepet bivše Juge, a boga mi i popriličnog dela evrope... Ali nekada... Pitanje za FSS i sportsku Srbiju, da li nam treba ovakva liga, ovakav sistem. Ovde hitno mora nešto da se menja, smanjiti klubove u prvoj ligi, obavezno ih privatizovati i napraviti drugačiji sistem... Ovo ništa ne valja...

  • Lazar

    25. april 2019 | 21:06

    Policija nas drzi 20 minuta zbog sake krimosa koji tripuju da su velike patriote. Dok sam isao u susret Zvezdasima i Partizanovcima klinci od 16-20 godina pevaju o Kosovu, vredjaju u grupi ko god da je prosao, a da se sutra zapuca na Kosovu niko od tih ,,hrabrih" navijaca ne bi dosao da brani narod. Donesite zakon, udri policijo, hapsi i ne misli na posledice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA