≫ 

Zvezda ga htela za LŠ, Partizanu nuđen i na zimu, dao je gol Spartaku: Ko je fudbaler koji je poginuo po povratku sa utakmice?

Čeh Jozef Šural je iza sebe ostavio dve ćerkice, a razlog saobraćajne nesreće je navodno to što su vozači zaspali

  • 0
Šural na predstavljanju u Sparti Prntskrin: Youtube/Sparta

Fudbalski svet potresla je vest da je povremeni češki reprezentativac Jozef Šural izgubio život u saobraćajnoj nesreći, vraćajući se sa utakmice!

Podsetimo, Šural je član turske Alanje i zajedno sa šestoricom svojih saigrača vraćao se sa gostovanja Kajzeriju. Nisu išli sa ekipom, nego su iznajmili mini bus koji je nesreću doživeo zato što su obojica vozača, prema navodima iz Turske, zaspali.

Imao je 29 godina, a fudbalsko ime je stekao u Sparti iz Praga čiji kapiten je svojevremeno bio. Nastupao je i za reprezentaciju Češke na EP 2016. godine, a javnost u Srbiji ga najviše zna po tome što je bio povezivan sa Crvenom zvezdom i Partizanom.

Šural u dresu Sparte Foto: Guliver/Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Oba tima su ga navodno hteli ove sezone, s tim da su crveno-beli imali ideju da pojačaju napad za Ligu šampiona. S druge strane, Partizanu je bio ponuđen u novembru prošle godine, ali da u januaru ove dođe u Humsku. Takođe, bio je u ''priči'' i na leto.

- Kontaktirao nas je Videoton koji uspješno igra u Ligi Evrope, a tokom ljeta bilo je interesovanja Dinama iz Moskve i dva velika beogradska kluba, Crvene zvezde i Partizana - rekao je pre šest meseci Pavel Zika, menadžer češkog reprezentativca.

Javnost u Srbiji ga je upoznala i pre nego što je postao zanimljiv večitima, pošto je u kvalifikacijama za LE dao gol Spartaku iz Subotice. Zanimljivo, asistirao mu je bivši igrač Zvezde Srđan Plavšić.

Šural je mesto u timu Sparte izgubio zato što nije želeo da potpiše novi ugovor, a stari mu je isticao na leto 2019. Ipak, tim iz Praga je među prvima izrazio žalost.

- Duboko smo potreseni vešću da je naš bivši kapiten poginuo. Saosećamo se sa porodico,. Šura, nikada te nećemo zaboraviti - stoji u poruci Sparte.

>>> Ukoliko večeras pobedi Udineze (19.00) Atalanta će četiri kola pre kraja Serije A izbiti na mesto koje vodi u Ligu šampiona. Sasvim dovoljan motiv za Boginju provincije. Kec je 1,30, a kec uz maksimum dva gola (1&0-2) 4,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Atalanta - Udineze.

Iza sebe je ostavio dve ćerkice, a jednu od njih je dobio ove godine.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Josef Šural (@josef.sural) on

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Josef Šural (@josef.sural) on

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Josef Šural (@josef.sural) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA