≫ 

Ajaks istorijskim golom tukao Totenhem: Tadić i društvo na pragu finala Lige šampiona (FOTO) (VIDEO)

Kopljanici slavili sa 1:0 golom Van de Beka

  • 27
Van de Bek je bio čovek odluke Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

Ajaksova fudbalska bajka u Ligi šampiona se nastavlja! Da izbacivanje Reala i Juventusa nije bila slučajnost, ako je neko uopšte i sumnjao u to, slavni holandski klub je pokazao pobedom protiv Totenhema u Londonu, u prvoj polufinalnoj utakmici najelitnijeg fudbalskog takmičenja - 1:0 (1:0)!

Strelac jedinog gola bio je Doni Van de Bek u 15. minutu, na asistenciju Hakima Zijeha. Grešku u odbrani Pevaca napravio je Kiran Tripije koji je zakasnio prilikom pravljenja ofsajd zamke.

FK TOTENHEM - FK AJAKS 0:1

(Van de Bek 15)

TOTENHEM: Ljoris, Tripije (Fojt 79), Aldervirld, Vertongen (Sisoko 38), Rouz (Dejvis 79), Vanajama, Sančez, Eriksen, Ali, Mura, Ljorente.

AJAKS: Onana, Veltman, De Liht, Blind, Taljafiko, Van de Bek, Šene (Mazraui 65), De Jong, Tadić, Neres, Zijeh (Huntelar 87)

Gol Van de Beka je ujedno bio i istorijski za Ajaks koji je prvi put vezao devet mečeva u Ligi šampionima na kojima je tresao mrežu. Prosto neverovatan podvig za ekipu koja je igrala tri kola kvalifikacija za LŠ.

Mogao je Ajaks i ubedljivije da slavi da je pomenuti Neres bio precizan u 77. minutu. Dušan Tadić mu je asistirao, ovaj tukao levicom, Ugo Ljoris je ostao ukopan, ali je stativa spasila Pevce koji su na ovom meču igrali bez povređenog Harija Kejna i suspendovanog Sona.

Potom su doživeli i peh u finišu prvog poluvremena, kada je jan Vertongen morao napolje posle sudara sa saigračem. Belgijanac je najpre krvavog nosa izašao napolje, vratio se ''čist'', ali je morao ponovo napolje. Najverovatnije zbog potresa mozga, pošto mu se povraćalo prilikom iznošenja sa terena.

Foto: Printcreen Twitter
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

Totenhem je dve najbolje prilike imao u prvom poluvremenu. Ljorente je u 26. glavom šutirao pored gola, potom i Aldervereld u dubokoj nadoknadi vremena.

Priliku za gol, s druge strane, imao je i Tadić u 71. minutu. Odlično se oslobodio rivala, ali je njegov šut sa nekih 14 metara desnom nogom izblokiran.

Probao je Maurisio Poketino u poslednjih 10 minuta da osveži bok sa dve izmene, ali je Ajaks sačuvao mrežu i ostvario zlata vredan trijumf pred revanš na svom stadionu. Ujedno su nastavili tradiciju da, kada god prvi daju gol, ne izgube meč u LŠ.

Tadić u duelu sa Sančezom, malo je falilo da Srbin upiše još jednu asistenciju u finišu Foto: AP/Tanjug

Inače, Pevci su u prvom poluvremenu imalis amo četiri šuta kao golu Ajaksa, dok su u prvih 15 minuta drugog poluvremena zabeležili isto toliko.

I posed lopte je u prvom delu bio na strani gostujućeg tima (59-41) takod a je svima jasno ''gde'' je Totenhem izgubio ovaj meč.

Revanš je 8. maja na Krojf Areni u Amsterdamu, a podsetimo i to da Barselona i Liverpul u sredu veče (21.00 Arena sport) igraju drugi polufinalni meč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ovaj

    30. april 2019 | 21:26

    Ajax zaslužuje Ligu Šampiona da osvoje jer igraju totalni fudbal

  • 001

    30. april 2019 | 20:14

    Ајакс шампион!!!! Тадић осваја лигу шампиона!!!

  • Tanće

    30. april 2019 | 21:11

    Samo napred Ajaks!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA