≫ 

Partizan ponovo na mestu koje vodi u Evropu: Crno-beli promašili penal, pa spašavali ''živu glavu'' u finišu (FOTO) (VIDEO)

Ekipa Save Miloševića dominirala svih 85. minuta, vodila 2:0, a onda je autogol Markovića doneo dramu u Humskoj * Prethodno je Gomeš bio neprecizan sa bele tačke

  • 53

Zahvaljujući pobedi protiv Mladosti iz Lučana u 4. kolu plej-ofa Super lige, fudbaleri Partizana su se ponovo vratili na mesto koje vodi u evropske kvalifikacije sledeće sezone - 2:1 (1:0)!

Strelci za crno-bele bili su Rikardo Gomeš u 11. i Zoran Tošić u 58. minutu, dok je štoper domaćih Svetozar Marković u 85. postigao autogol posle šuta Petra Bojića.

FK PARTIZAN - FK MLADOST 2:1 (1:0)

(Gomeš 11, Tošić 58 - Marković ag 85)

PARTIZAN: Stojković, Miletić, Ostojić (Valijente 75), Marković, Šehović, Zdjelar, Smiljanić, Tošić, Pantić (Ivanović 56), Nikolić (Zakarić 69), Gomeš.

Klupa: Kljajić, Đerlek, Ilić, Miletić

MLADOST: Rosić, P. Jovanović, Milošević, Šatara, Leković, Andrić, Pešić (L. Jovanović 46), Pavlović (Odita 66), Radivojević, Bojić, Bojović.

Klupa: Zečević, Markovski, Dimić, Sinđić, Ristić

Igrač utakmice definitivno je Bambi Tošić koji je, pored gola, upisao i asistenciju za Rikarda na samom početku meča. Spojio je iskusni vezista Gomeša sa golom i u 26. minutu, ali je ovaj sa četiri metra promašio gol kada su svi videli loptu u mreži.

Gomeš je u neku ruku i tragičar crno-belih, jer je u 63. minutu promašio penal za ubedljivih 3:0 u tom trenutku posle čega su gosti smanjili rezultat i uveli dramu u finiš. Što se tiče samog penala koji je skrivio rezervista Lazar Jovanović, Gomeš je tukao u svoju levu stranu. Međutim, bilo je to slabo i Rosić ga je pročitao.

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Pobeda Partizana je zaslužena, iako smo u finišu videli pomenutu dramu. Osim dva gola i promašenog penala, domaćin je imao još dve dobre prilike.

Međutim, fudbal u Humskoj je bio na ivici dosade i verovatno bi mogli bez problema da kažemo da je i dosadan da nismo videli pomenuta uzbuđenja u drugom poluvremenu.

- U velikoj meri sam zadovoljan. Nije trebalo da dođemo u situaciju da strepimo, jer smo imali 2:0, nekoliko šansi i taj penal. Ali, dobro. Ovo je za nauk - rekao je Savo Milošević posle meča.

Tošić je upisao gol i asistenciju Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Takvom fudbalu doprineli su i igrači iz Lučana koji nisu stvorili nijednu priliku za svih 90 minuta. Prosto neverovatno od tima koji je pre ovog kola bio reći na tabeli sa 32 boda. I taj šut kod gola, kada je tukao Bojič, bio je prvi udarac u okvir gola gostiju.

Sada su peti, na mestu koje ne vodi u kvalifikacije, dok je Partizan skočio na 4. mesto sa 33 boda. Ispred crno-belih je Čukarički sa 34 boda, posle ubedljive pobede nad Napretkom (5:2).

Vredi pomenuti i loš teren u Humskoj, ali zbog činjenice da ja trava bila natopljena vodom. Kiša koja je padala u Beogradu uticala je na posetu, a malobrojni navijači Partizana su često tokom meča uzvikivali ''uprava napolje.''

Ostojić je morao van terena zbog povrede Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Stigli su Grobari i da aplauzima pozdrave napadača Mladosti Oditu koji je svojevremeno nosio crno-beli dres. Aplauze je dobio i štoper Bojan Ostojić koji je zbog povrede izašao u 75. minutu, a umesto njega je ušao Valijente.

Savo Milošević, trener Partizana, prethodno je na teren ubacio Ivanovića i Zakarića koji se oporavio od povrede, dok je i Danilo Pantić morao ranije na tuširanje zbog povrede leđa.

Partizan u narednom kolu dočekuje Napredak, dok će Mladost gostovati na Marakani u meču u kom pobeda Crvenoj zvezdoi matematički donosi titulu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    1. maj 2019 | 19:56

    Sta kaze zeks za dizanje nepostojeceg ofsajda u 89' za Mladost?jadnici jadni

  • Rade

    1. maj 2019 | 20:04

    Stojković, Šehović, Tošić možda Miletić ostaju ovi ostali kao stoku na pijac pa koliko ko plati. Marš iz Partizana zajedno sa Upravom!!!

  • Srbin

    1. maj 2019 | 20:03

    Ocaj od igre. U zadnjih 15 min mogli smo da izgubimo samo tako. UPRAVA NAPOLJE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA