≫ 

Hoće li se ponoviti istanbulska noć ili će Liverpul primeniti Romin recept za izbacivanje Barselone?

Barselona je prošle godine ispustila 4:1 protiv Rome, dok je Liverpul osvojio LŠ 2005 posle deficita od 3 gola na poluvremenu. Hoće li se istorija ponoviti ili je Barseona naučila iz ovih primera?

  • 2

Da li je Barselona prvi finalista Lige šampiona za sezonu 2018/2019? Verovatno više od 90 odsto ljubitelja fudbala veruje da jeste posle sjajne predstave i pobede 3:0 nad Liverpulom u prvom meču na Nou Kampu. Međutim, istorija nas je naučila da Liverpul zna da igra sa ovim deficitom, a da Barseloni on ume da predstavlja problem.

Ko će biti prvi finalista ove sezone znaćemo u utorak od 21h (Arena Sport 1).

Čuda su moguća, zbog toga je fudbal toliko voljen i praćemn šiom sveta. To su na svojoj koži osetili i Liverpul i Barselona.

DOMAĆI TEREN

Foto: Tanjug/AP

U poslednje dve sezone igrači Barseone su na svojoj koži osetili kako je to dobiti izgubljeno ali i izgubiti dobijeno.

- Prošle sezone su izabranici Luisa Enrikea ubedljivo savladali Romu sa 4:1 u prvom četvrtfinalnom duelu LŠ. Otpisana Roma je uspela da na svom Olimpiku postigne 3 gola i tako izbaci Blaugranu.

- Samo godinu dana ranije, Barselona je bila ponižena od PSŽ-a sa 4:0 na Parku Prinčeva u okviru osmine finala LŠ, ali je onda viđen jedan od najvećh i najuzbudljivijih preokreta u istoriji fudbala.

Barselona je povela sa 3:0 i imala rezultat koji ih vodi dalje ali drama je nastala kada je Kavani postigao gol za Parižane. U rasponu od 88. do 95. minuta Barsa je dala 3 gola i tako izbacila francuski klub.

 Barselona je sada ubedljivi favorit za osvajanje Lige šampiona s kvotom 1,45, dok je na Ajaks kvota 4,30. Totenhem s kvotom 10, i Liverpul s kvotom 20 praktično su otpisani. Tipujte na osvajača Lige šampiona u kladionici MOZZART.

Foto: Tanjug/AP

ISTANBULSKA NOĆ

Tri gola zaostatka nisu nepoznanica za Redse. Devedeset minuta da se nadoknade tri gola za Liverpul predstavlja privilegiju, jer su pre 14 godina za isti taj podvig imali svega četrdeset i pet minuta.

Jedno od najlegendarnijih i najboljih finala Lige šampiona odigrano je 25. maja 2005. u Istambulu gde su se sastali Milan i Liverpul. Italijani su na poluvreme otišli sa velikih 3:0. Svi su bili otpisali engleze i već dodeli titulu Milanezima, međutim Crveni su se poput Feniksa vratili. Izbotili produžetke i na penale osvojili ''ušatog''.

Foto:Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Za novi minus od 3 gola sada imaju duplo više vremena, a četa Jirgena Klopa pokazala je ove sezone da i tekako ume da napuni mrežu protivnika.

7. MAJ  NOVI ISTORIJSKI DAN?!

Lionel Mesi je u fantastičnoj formi. Neki bi rekli da možda igra i najbolji, najzreliji fudbal u karijeri. Sa dva gola kojima je došao do 600. gola u karijeri, sigurno je predvodio svoj tim do pobede u prvoj utakmici. Na krilima te partije igrači i navijači katalonskog kluba su samouvereni u prolazak i igranju prvog finala nakon četiri godine.

Liverpul će sigurno biti oslabljen neigranjem Roberta Firmina zbog povrede, ali i iz istog razloga neizvestan je nastup Mohameda Salaha, jasno je koliko (pre)težak zadatak ima tim Jirgena Klopa.

Foto: AP/Tanjug

- Lekarski pregledi utvrdiće u kakvom stanju je Salah. Moraćemo da sačekamo - rekao je Klop, koji na klupi nema prave zamene za tandem napadača.

Sa druge strane, Barselona je u Englesku otputovala bez Usmana Dembele, takođe zbog povrede koju je zadobio u poslednjoj utamici. U toj utakmcii "rezervisti" su pretrplei poraz od Selte u Vigu (2:0), ali s obzirom na formu Mesija i Luisa Suareza to i nije hendikep.

Mesi i družina već gledaju ka Madridu, stadionu madridskog Atletika, gde je zakazano finale elitnog takmičenja u borbi za trofej na koji čekaju četiri godine...

Pre toga, moraju da prežive ''pakao' Enfilda u utorak, 7. maja, u 21 sat.

VIDEO: Navijači Ajaksa prave šou na ulicama Londona pred polufinale Lige šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA