≫ 

Ovo su Zvezdine mete za leto: Strani napadač, zadnji vezni i štoperi su pojačanja za Ligu šampiona! (FOTO)

Očekuje se da na Marakani u letnjem prelaznom roku stigne do pet novih igrača

  • 32

Crvena zvezda posle osvajanja titule kreće u ojačavanje igračkog kadra za novi napad na Ligu šampiona.

Crveno-beli će kao šampioni Srbije ponovo krenuti kvalifikacije od prvog kola, pa će rukovodstvo kluba sa Marakane pokušati da dovede potrebna pojačanja kako bi trener na raspolaganju imao što uigraniji tim odmah nakon priprema.

Kako Telegraf saznaje, Zvezda uveliko radi na pronalaženju pojačanja na nekoliko ključnih pozicija, a pošto su ključni igrači u aktuelnom igračkom kadru obnovio ugovore, ne očekuje se preterano aktivan prelazni rok na Marakani i maksimalno se može očekivati dolazak do pet novih igrača.

Pošto je igranje u Ligi šampiona podiglo lestvicu na viši nivo, u Zvezdi žele da i kvalitet tima isprati igranje u elitnom takmičenju. Skautin služba crveno-belih uveliko radi na pronalasku adekvatnih pojačanja na mestima štopera, zadnjeg veznog i napadača.

Kada je u pitanju štoper, nije isključeno i da dođu dva štopera. Zvezda je uveliko u pregovorima sa Radovanom Pankovim iz Radničkog iz Niša, a kako je Telegraf ekskluzivno objavio, klubovi su postigli dogovore, a Pankov nije prihvatio prvu ponudu za platu i tražio je vreme da razmisli o ponudi.

Radovan Pankov Radovan Pankov; Foto: MN Press

Pankov je kasnije u izjavi za naš portal izjavio da novac neće biti prepreka između njega i Zvezde, tako da se naslućuje povoljan rasplet tog transfera i on bi mogao da se stavi na raspolaganje Zvezdi već pred početak priprema, ukoliko se sve u drugoj rundi pregovora bude odvijalo kako na Marakani očekuju.

Pored Pankova, na Marakanu bi mogao da stigne i strani štoper, ali bi to moglo da zavisi i od eventualne prodaje na toj poziciji. Rašid Sumaila odlazi pošto mu je istekla pozajmica, a pitanje je i da li će biti određenih ponuda za Vujadina Savića, koji je imao odličnu sezonu, posebno u Evropi, kao i za Srđana Babića, koji je u poslednje vreme zaigrao znatno bolje i trenutno je možda i u najboljoj formi.

FK Krasnodar - FK Crvena zvezda, Vujadin Savić, Srđan Babić, Mihailo Ristić, Gediminas Mažeika Vujadin Savić i Srđan Babić u pozadini će ove sezone možda imati ponude iz inostranstva; Foto: FK Crvena zvezda

Pored štoperske pozicije, Zvezda traži pojačanje i na mestu zadnjeg veznog. Tu se traži napadač koji je dobar u defanzivnim zadacima, ali i da bude "na ti" s loptom i da može da bude koristan i u igri napred.

U suštini, traži se sličan tip igrača kao što je Dušan Jovančić, koji je prema našim informacijama jedan od igrača koji su "blindirani" od strane crveno-belih i jedino neka astronomska ponuda može da natera klub da ga proda.

Jedan od igrača koji konkuriše kao moguće pojačanje na toj poziciji, o čemu je Telegraf već pisao, jeste novopečeni reprezentativac Gane, Alhasan Vakaso iz Vitorije Gimaraeš. Pored njega, u konkurenciji je još nekoliko stranih igrača.

Alhassan Wakaso Alhasan Vakaso; Foto: Profimedia/SIPA

Da bi upotpunila "kičmeni stub" tima u vidu pozicija, osim štopera i veziste, Zvezda želi i napadača. Tu Zvezdina skautska mreža gleda nekoliko stranih imena i filtrira igrače. Za sada se imena kriju u strogoj tajnosti.

Očekuje se da bi ove sezone za Zvezdine napadače mogle da stignu ponude, posebno za Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova, koji je ove sezone eksplodirao i crveno-beli bi mogli to i da naplate. Obojica se procenjuju na oko 5 miliona evra i za obojicu postoji određeno interesovanje. Za Boaćija ima zainteresovanih klubova sa Bliskog istoka, dok je Pavkov zanimljiv klubovima u Evropi

U nekom idealnom raspletu situacije, Zvezdin tim za narednu sezonu bi mogao da izgleda ovako:

Borjan, Stojković/Gajić, Milunović, pojačanje, Rodić, Jovančić, pojačanje, Ben, Marin, Ivanić, pojačanje

VIDEO: Pavkov golom doneo Zvezdi novu titulu

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ΓΑΥΡΟΙ ΜΟΥΝΙΑ

    7. maj 2019 | 14:44

    Koliko ih ono nije bilo u Evropi? Samo 20 godina i onda napravili euforiju i svi ih kantali po 7, 8-0 hahahaha kao i u basketu što ih nije nigde bilo deceniju i kusur i onda ušli u Evropu i zadržali se na onom uspehu iz 76' kad su bili 16 od 18 ekipa koje su učestvovale u tom takmičenju na šljaci.Kme kme panteri

  • Dragan

    7. maj 2019 | 15:37

    Nista od Zvezde kad ona prodaje igrace kraj

  • Vrsac

    7. maj 2019 | 15:25

    Sramota za UEFU, tim igrao ligu sampiona uzeo 4 bodova u grupi pored timova od milijardu evra i ponovo pocinje kvalifikacije od prvog kola, sramota za Evropsku kucu fudbala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA