≫ 

Pobedo, ime ti je Jirgen: Murinjo, kao nikada, nahvalio Liverpul i Klopa i poslao jaku poruku svim trenerima! (VIDEO)

Ovde nije reč o taktici i filozofiji, ovde je reč o srcu i duši Klopa - ističe Murinjo

  • 11

Posle neverovatnog preokreta i pobede Liverpula nad Barselonom, ukupnim rezultatom 4:3, trener Redsa Jirgen Klop oduševio je svoje navijače, ali i dojučerašnj eprotivnike na terenu.

Jedan od onih koji je bio impresioniran svime što je video na Enfildu, bio je i proslavljeni trener Žoze Murinjo koji je z anemačkog trenera imao samo reči hvale.

- Nisam rekao da sam očekivao ovu pobedu. Rekao sam da ne postoje nemoguće stvari. Enfild je jedno od mesta gde nemoguće postaje moguće. Ali moram da kažem, da ova pobeda ima jedno ime - Jirgen. Ovde nije reč o taktici i filozofiji, ovde je reč o srcu i duši Klopa i empatiji koja je stvorena između tih igrača. Rizikovali su da na kraju sezone izgube sve što su stvarali, a sada mogu da budu prvaci Evrope. Jirgen zaslužuje ovo. 

Zanimljivo, on se dotakao svih kvaliteta Nemca, i ujedno poslao poruku ostalim trenerima kojima "mnoge stvari nisu po volji".

- Znate, sve što radi u Liveprulu je fantastično. Ovo je refleksija njegove ličnosti, njegovog duha i mentaliteta. ne odustaje, bori se, svaki njegov igrač daje sve od sebe, a on ne plače što nema sve igrače na raspolaganju. ne plače jer igraju 50 ili 60 utakmica u sezoni, kao drugi treneri koji se u drugim ligama neprestano žale. Ovo je sve zbog njegovog mentaliteta. 

 

VIDEO: Legendarni Žoze Murinjo stigao na meč Crna Gora - Srbija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    8. maj 2019 | 01:33

    Samo zbog egoizma ne volim ovog momka, ne miri se lako sa porazima, ali da je uvek neko ili nesto skrivilo poraz..los je covek. Veceras je izjavio pravu stvar, tako je i istina je. Ne zanima me Liverpul, ali dobro je da osoba koja ipak realno ima uticaj na svetski fudbal za promenu, pohvali.. Dobar je bio Liverpul, jos bolji taj nemac, nije kukao, verovao je svojim igracima..svaka cast! Idemo Delije, mi to cepamo kad nam se hoce!

  • Dane

    8. maj 2019 | 08:32

    Čestitke pravoslavnoj braći PAOK-u na tituli u Grčkoj.

  • plavi safir

    8. maj 2019 | 07:50

    Obožavam Jürgena Kloppa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA