≫ 

Znači, mi nismo loše prošli na Enfildu: Degenek se našalio na račun Zvezde i Barse posle dva "pokera" u Liverpulu (FOTO)

Ali kada se uporede cene igrača srpskog i španskog kluba, pred Barsu se postavljaju mnoga pitanja

  • 0

Bivši fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek osvrnuo se na poraz svog tima od Liverpula na Enfild roudu pre šest meseci kada je Zvezda izgubila sa 4:0 i utešio se...

Liverpul je potukao Katalonce istim rezultatom u utorak uveče u revanšu polufinala Lige šampiona i tako okrenuo 0:3 sa Nou Kampa od pre nedelju dana. Tako je i utakmica koju je Zvezda odigrala 24. oktobra na Enfildu dobila svojevrsno opravdanje.

Mnogo je bilo kritika na račun tima Vladana Milojevića, pljuštale su priče da crveno-beli jednostavno nisu dorasli Ligi šampiona, da je odbrana odigrala slabo, a Liverpul je kod kuće delovao prebrzo.

Sve što bi Mohamed Salah, Sadio Mane i saigrači te oktobarske večeri uradili delovalo je prebrzo i nekako suviše lako pa se i rezultat 4:0 na kraju činio nekako olakim.

Šest meseci kasnije na isto mesto, pod Kop je došla Barselona, tim vredan 1,23 milijarde evra tržišne vrednosti na Transfermarketu.

MOHAMED SALAH Foto: MN Press

- Znači mi nismo prošli loše na Enfildu kad smo igrali - napisao je tim povodom Degenek na Instagramu. On je uz Srđana Babića, Filipa Stojkovića i Marka Gobeljića čuvao napadače Redsa u odbrani skupoj 11,7 miliona.

Fudbal je mnogo puta dokazao da ovu igru ne čine cifre, ali nije zgoreg napomenuti da samo odbrana Barselone koja se suprotstavila Divoku Origiju, Sadiju Maneu i Đerdanu Šaćiriju košta neverovatnih 307 miliona evra!

Đerar Pike vredi 41, Serđi Roberto 57,5 miliona, Đordi Alba 73, Lengle 52,2 i Mark Andre Ter Štegen neverovatnih 83,6 miliona evra.

Poređenja radi, ceo tim Crvene zvezde košta 54,5 miliona prema Transfermarketu!

Miloš Degenek, FK Liverpul Printskrin: Instagram.com/milosdegenek

Kada se stvari postave tako, nije pitanje kako je Zvezda izgubila sa četiri gola razlike, već kako je to Barsi pošlo za rukom.

Jedan deo odgovornosti snosi Ernesto Valverde koji nije reagovao na promene i prilagođavanja Liverpula kako je trebalo i kada je trebalo.

Drugi se svakako odnosi na igrače koji su delovali kao da očekuju da im se Redsi sami poklone i da su se pomirili sa sudbinom.

Treba imati i u vidu da je Liverpul Barselonu u revanšu napao bez Mohameda Salaha i Roberta Firmina. Protiv Zvezde su bili starteri, zajedno sa Šaćirijem, Vajnaldumom, Fabinjom i Aleksander-Arnoldom.

VUJADIN SAVIC, MILOS DEGENEK Foto: MN Press

Sastavljen je strašan tim, kome su se Beograđani prilično dobro suprotstavljali dvadesetak minuta. Babić je čak imao dobru šansu posle kornera, ali je onda Firmino u 20. minutu pokrenuo svoj tim.

Da Salah nije pogodio u 45. minutu, možda bi taj meč dobio drugačiji epilog, ali je posle penala koji je skrivio Stojković, a iskoristio Egipćanin pobeda Liverpula samo potvrđena u 80. minutu pogotkom Manea.

Tačno je da je tada bila reč o grupnoj fazi i da je sada ulog bio daleko veći, finale Lige šampiona i čast na svom stadionu.

Šta god da je Jirgen Klop rekao svojim igračima u svlačionici, maksimalno ih je naložilo, pa je Degenek potpuno u pravu kada kaže da je srpski tim kraj Mersisajda još i dobro prošao.

Tim pre što je nešto kasnije pobedio istog protivnika posle teškog poraza i ispisao jednu od lepših fudbalskih stranica ove sezone.

VIDEO - Degenek posle pobede nad Liverpulom: Možda su nas malo potcenili, j**i ga

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA