Srbija i posle 6 godina bez finaliste LŠ! Mnogi su zaboravili ko je bio poslednji Srbin koji se borio za ''ušati'' pehar!

Tadić bez finala ostao u 95. minutu

  • 12
FK Ajaks - FK Totenhem Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Ajaksa su protiv Totenhema propustili da klubu obezbedili prvo finale Lige šampiona još od 1996. godine, a Dušan Tadić veliku čast za srpski fudbal!

Naime, Srbija je bila na korak od toga da prvi put posle šest godina ima igrača u borbi za trofej prvaka Evrope - 1. juna u Madridu!

Tadje bio veoma blizu toga! Asistirao je za gol u polufinalu, ali je Ajaks primio gol u 95. minutu i neće ići u finale! Pre njega u toj situaciji je bio Neven Subotić koji je 2013. bio akter finala između njegove Borusije i Bajerna iz Minehna. Podsetimo, Bavarci su tada slavili sa 2:1 golom u 88. minutu.

Poslednji Srbin koji je osvojio Ligu šampiona bio je, godinu dana ranije, Branislav Ivanović sa Čelsijem protiv Bajerna u Minhenu, a poslednji akteri bili su Milorad Mažić i njegov sudijski tim prošle godine u Kijevu u duelu Reala i Liverpula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kole

    8. maj 2019 | 23:33

    I posle 50 godina cemo biti bez naseg igraca u finale ls. Igraju nam igraci za kristal palas,valensiju,getafe,hertu...😃 i hocete da bude u finale? Kako da ne.

  • Ante

    8. maj 2019 | 23:43

    Zato mi Hrvati imamo svake godine bar jednog ..

  • amančio prosran

    9. maj 2019 | 02:17

    Predvrag Mijatović prvi osvojijo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA