≫ 

SAZNAJEMO: Prva meta Partizana je desni bek?

Fudibaler Napretka je u minula tri prelazna roka bio “na oku” crno-belih i sada je takođe jedno od rešenja uz desnu aut-liniju, a konačan sud daće trener Milošević

  • 21

Nedadašnji fudbaler Partizana, trenutno prvotimac Napretka – Nikola Aksentijević (26), mogao bi da se vrati u klub u kome je stasao, pošto je jedna je od opcija crno-belih u letnjem prelaznorm roku, saznaje Telegraf. Kontakti dva kluba su ostvareni tokom međusobnog duela minulog vikenda u Humskoj, a konačan sud u vezi sa angažovanjem desnog beka daće trener Savo Milošević.

Pored interesovanja Partizana, Napredak na stolu već ima ponudu za Aksentijevića i to iz francuskog drugoligaša Troa, ali klub iz Kruševca čeka kraj takmičarske sezone, razmatrajući i druge opcije.

Ovo nije prvi put da se ime Nikole Aksentijevića dovodi u vezu sa crno-belima, pošto je desni bek već figurirao kao eventualni povratnik u minula tri prelazna roka.

VIDEO: Milošević prokomentarisao pobedu protiv Napretka

Najdalje se otišlo dok je branio boje Radničkog iz Niša, međutim, klubovi tada nisu uspeli da se usaglase u vezi sa visinom obeštećenja i transfer je propao.

Minula dva meča Partizana i Napretka, u kojima je defanzivac bio jedan od najzapažanijih na terenu, ponovo su “aktivirala” priču, no, i crno-beli čekaju kraj takmičenja ne bi li u pokušaju reorganizacije tima odabrali najbolja moguća rešenja. Tačnije rečeno, one igrače koje bude želeo stručni štab, a koji su u ovom trenutku dostupni Partizanu.

Aksentijević je fudbalom počeo da se bavi u Radničkom iz Kragujevca, odakle je još 2006. godine, u mlađim selekcijama stigao u Partizan, gde je takođe prošao dobar deo školovanja.

Nikola Aksentijević Aksentijević bi mogao da se vrati u Partizan; Foto: FK Partizan

Igrao je prvo na poziciji zadnjeg veznog, a onda je prekomandovan na desnog beka, gde je se, kod trenera Aleksandra Stanojevića, izborio za profesionalni ugovor i status prvotimca 2011. godine.

Posle samo jedne sezone u Humskoj prodat je Investicionom fondu Pinija Zahavija za 1.800.000, a zatim prosleđen na pozajmicu u Vitese. Vratio se zatim kratko u Humsku, u mandatu trenera Vuka Rašovića, koji ga je poznavao iz Teleoptika, da bi ubrzo prešao u OFK Beograd, a zatim ponovo otišao u inostranstvo i to belgijski Muskron (u vlasništvu Pinija Zahavija i Falija Ramadanija).

Posle loše epizode u Vojvodini, u sezoni 2017/2018 je uspešno branio boje Radničkog iz Niša, a od januara 2019. godine je član Napretka.

Aksentijević je prošao i sve mlađe selekcije Srbije, a debitovao je i u A reprezentaciji, u novembru 2017. godine, u prijateljskom meču sa Južnom Korejom (1:1).

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ekica

    9. maj 2019 | 13:45

    Prvo presednistvo..trener..nspolje..pa posle...

  • Www

    9. maj 2019 | 14:27

    DRVO...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    9. maj 2019 | 13:24

    То им је супер избор. Само узимајте овакве звезде, како би ми још лакше ишли титулу по титулу, до четврте пришијене звездице. Мада и ове три су за вас појам.👍👌😘

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA